Fvatten öfver hufvudet?

Var på gymmet igår. Lyfte tungt och ofta. Smärtar. Ska om cirka fem minuter iväg och spela innebandy i nån timme. Sedan, vid 18-tiden, ska jag iväg och spela fotboll. Känns som det blir lite väl intensivt med tanke min medfödda passivitet vad gäller fysisk ansträngning. Kommer det inga nya inlägg på nån vecka eller så så innebär det att jag kollapsat någonstans.

Dagens låt: Pantera - Cemetery Gates


image84

Ny vecka, samma skit

Hej köttdocka, talande apa.

Ja okej kanske inte samma lika då det infaller lite oförtjänt religiöst motiverad ledighet i dagarna. Man tackar och tar emot. Jesus dog för våra synder, men for till himmelen för extra röda dagar?

Idag börjar även en tävling här på arbetsplatsen. En lagtävling. Jag är genrellt sett avigt inställd till lagtävlingar eftersom min framgång då beror även på andras prestationer. Just den här gången är det dock skit samma då förstapriset är ett par dagars vistelse på Sveriges baksida, Göteborg. Där heter alla Glenn, roar sig på Liseberg och luktar räkor. Så det så. Det är alltså inte en tävling jag är intresserad av att vinna och ger därmed själva fan i att anstränga mig "det lilla extra" för att vinna den. Så kan det gå i lagtävlingar.

Apropå lagtävlingar så ska jag sparka-och-springa en fotbollscup på lördag. Tävlingsmomentet är inte ens sekundärt där, de större anledningarna till mitt deltagande är motion och att det ska bli jävligt roligt att sparka boll med gänget. Senare på lördag kväll ska jag gå och se Dismember uppträda. Kul kul. Med tanke på att första matchen spelas klockan 9:30 på morgonen och att det är minst 3 matcher à 25 minuter jag ska ta mig igenom så finns det viss risk för fysisk kollaps framåt småtimmarna. Den som lever får se.

Dagens låt: Opeth - The Funeral Portrait

Folk - mest bara ivägen?

Jag har varit väldigt bloggslö den här veckan. Det har naturligtvis sina väldigt rättfärdiga anledningar. Snart är det helg, det ser vi fram emot. Vet inte riktigt varför, har inga grandiosa och glamorösa planer, men en solig aprilhelg är väl inte fel? Var iväg och köpte tre kartor Heineken i ett rent glädjerus och som förebyggande åtgärd.

Det som stör lite grann i vårglädjen är att den fårskock vi benämner med "sundsvallsbor" har tinat upp ur sin kollektiva vintersömn. Överrallt är de i vägen. Rulltrappor, passager och allmänna ytor rent generellt. Usch.image83

Rubriken får inte bestå av enbart blanktecken.

Det finns en jävligt bra anledning att inte skaffa hund. Folk. För en inte oansenlig andel människor av den typen som tar promenader för promenadens skull så är det helt naturligt att gå upp till vilt främmande människor och inleda en konversation bara för att målet för deras verbala attack har en hund med sig. Makalöst. Att det dessutom kryllar av stavburna pensionärer på Norra Berget gör ju inte saken bättre eller mer lätthanterlig. Så många jag bara gått rätt förbi med blicken fastnaglad i horisonten medan jag ser i ögonvrån hur de ler och låter blicken växla mellan mig och hunden. Ganska många av dem tilltalade mig även fast jag inte ens sneglat åt deras håll. Tilltalen möttes endast av en irriterad tystnad. Förutom två välsignade tanter, vars historier jag skall för eder berätta.

Den första tanten frågade världen i största allmänhet, "Nämen vad har vi här då?" med ett leende på läpparna samtidigt som hon kelhungrigt glodde på hundstackaren. "Det här", sa jag, "är en hundvalp. Du bör ha sett en förut". Jag vill även stänga "konversationen" helt med att avsluta med "passa på att titta ordentligt, med tanke på hur gammal du är så kanske det är den sista du ser", men av någon outgrundlig anledning lät jag bli. Jag skulle dock snart få det stora nöjet att konversera med ett stycke stavgångsskata ännu en gång.

Den andra tanten gick helt sonika och ställde sig ivägen för mig och hund. "Hej", sa hon, "hur gammal är den här lilla hunden då?". Jag svarade faktaenligt att hundvalpen är cirka ett halvår gammal. "Men ååååh vad gulligt! Hur gammal kan han bli då?" löd nästa fråga. Jag anade att hon hade en hel encyklopedi av frågor på lager, så jag bestämde mig för att försöka avsluta samtalet med elegans och förslagenhet. "Ja du", sa jag, "tyvärr så blir han nog bara cirka sex månader äldre eftersom han lider av ett medfött hjärtfel". Det funkade. Tanten frös till och jag och Roffe kunde med lätthet runda henne medan hon stod där med öppen mun och förmodligen grubblade över hur jag kunde säga en sådan sak med ett leende på läpparna. Ni vet. Hon visste inte.

Hände naturligtvis en massa roliga saker i helgen, men eftersom jag inte vill vara den som babblar på om något så skiter jag i att skriva ner det. Dessutom har jag en serie att läsa. Gör det du också.

Smakprov:
image82

Länkage:

http://www.explosm.net/comics/15/

Dagens låt: Tiamat - The Ar


Orelaterad titel. Go fuck yourself.

Jag har en kollega som gillar att prata. Hon tycker det är så roligt att prata så innan den första meningen är avslutad har hon börjat på både den andra och den tredje. Att hon någon gång lyckas producera en fullständig mening är anledning till extas. Idag är det enerverande. Jag kommer förmodligen släppa någon halvdryg kommentar angående detta innan dagen är slut.

Från och med 18:00 i afton ska jag vara hundvakt till söndag eftermiddag. Det känns lite darrigt. Jag ska ha ansvar för ett annat liv. Jag, som inte ens tar ansvar för mitt eget. Dessutom är hundrackar'n inte äldre än sex månader och därmed inte särskilt rutinerad. Fick lite ont i magen igår innan jag somnade då jag låg och tänkte på det. Going soft? Hot damn!

Detta innebär alltså en helg tämligen fri från alkoholinducerade utsvävningar. På sin höjd ett 6-pack folkök i soffan och kanske nån whiskypinne för matsmältningen. Apropå alkohol så flyter projektet på finfint. Kan även för ovanlighetens skull bli regelbundet helgbloggande. Funderar även på att köra lite World of Warcraft och snacka lite med gamla polare där. Om de kommer ihåg mig that is.

Imorse på väg till jobbet såg jag två fula människor gå hand i hand. Min hjärna bestämde sig för att jävlas med mig och målade upp en bild på hur det ser ut när de har sex. Det var vidrigt. Min hjärna är sjuk.

Ska du se en film nu i helgen så se för fan inte The Holiday. En bunt människor som går omkring och pratar och är allmänt tråkiga. Helt jävla överbedrövligt tråkigt. Sista gången jag lyssnar på filmtips från ett popsnöre.

Dagens låt: Black Label Society - Fire It Up

Bedrövelse och smörgåstårta

En kommentar fick mig att tänka på mitt hälsotillstånd det senaste halvåret eller så. Ja, jag är mer sjuk nu än någonsin tidigare. När jag tänker efter ordentligt så är det nog sedan jag var på Hultsfred förra sommaren som snor och halsont förföljt mig. Det bottnar med största sannolikhet i att jag överdoserade på friskluft. Flera dagar utomhus passar inte alls min fysik eller mentalitet. Bo i tält? Sova i sovsäck? What was I thinking? Den enda inomhusluft som fanns att tillgå var på pizzerian och Systembolaget inne i Hultsfred, och där spenderade jag egentligen bara en bråkdel av tiden. Aldrig mer festival och tältliv. Sån skit är för indianer och hippies.

Var duktig igår, tvättstuga genomförd. Skämde bort mig själv med några glas whiskey och ett antal timmars PS3ande. Heavenly Sword är ett riktigt guldspel. Apropå PS3 så frågade en polare häromdagen om jag hade en extra handkontroll eller funderade på att skaffa en. Det var det dummaste jag hört. Skulle jag betala en ny handkontroll för att andra människor ska kunna spela på min konsoll? Låter det som något jag skulle göra?

Spritprojektet framskrider planenligt. Nästa helg kan det bli ett riktigt fint fylleslag uppe på Västergatan. Västergatan ja, kanske grannfejden dyker upp där snart. Såg en arg lapp i en trappuppgång. Älskar hur svenskar sköter sina grannkonflikter. Lämna en arg lapp, snacka om att slå näven i bordet.

Ikväll ska jag till mor och far för att äta smörgåstårta och mor ska äntligen få den mp3-spelare hon blev lovad för 12 månader sedan.

Dagens låt: Rammstein - Laichzeit


Men snooooooooooor

Hur jag än försöker så kan jag inte låta bli att kika i näsduken efter jag snytit mig. Idag är det innebandy som vanligt på tisdagar. Är det någon som passerar förbi en liten idrottslokal uppe på Haga där bredvid Svaderns gymnasium och hör dödsrosslingar så är det bara W. som kollapsar av överansträngda lungor. Move along.

På torsdag fyller morsan år. Ifjol köpte jag en mp3-spelar åt henne och lovade fylla den med härlig 50- och 60-tals rock. Jag hann dock inte. Lovade att jag skulle fixa det innan sommarn. Hann inte. Lovade att jag skulle fixa det till julhelgen. Hann inte. Nu är det läge att återupprätta pålitligheten som den gode son jag är. Ska även plussa på paketet med en flaska rött.

Ska även påbörja ett intressant spritprojekt den här veckan. Fortsättning följer.

Dagens låt: Iron Maiden - 2 Minutes To Midnight

Jävla snorunge

Det är jag det. Snorig som få. Lite ont i halsen också, dock ingen feber, vilket innebär att jag genomlidit dagen på arbetsplatsen. Börjar susa lite grann i öronen också, kan bli en rejäl förkylning det här, spännande!

Ganska typiskt, när man för en gångs skull håller sig sober en helg (4 öl + en whiskey på lördagen) så blir man sjuk. Kanske är så enkelt som att jag fysiskt behöver alkohol i systemet för att fungera? Vi får se efter nästa helg. Då ska jag vara hundvakt åt Roffe och därmed avhålla mig helt och hållet från alkoholhaltiga drycker.

De i Sundsvall som inte var på Big Comedy i Tonhallen i lördags är losers. Allihopa. Utan tvekan. Hur kul de än hade så var det inte lika roligt som på Tonhallen. Johan Rheborg, vilken förman. Skönt att de även hade med Härenstam. De körde ju på 9 komiker med 10 minuter var "utan paus". Men si, så var det inte. Härenstam var ett break från allt roligt han. Jag är ett stort Betnér-fan, men tyckte inte riktigt att han kom till sin fulla rätt i det här formatet. Å andra sidan så körde han ju i princip samma material som när jag såg honom senast i vintras.

Verkar även som en nationell Engla-hysteri har brutit ut. Det skickas sms och mail kors och tvärs som man ska skicka vidare hit och dit och även på diverse bloggar dyker det upp mer eller mindre kreativa vis att hedra hennes minne eller nåt. Ja men eller hur. För jag kände ju henne och hon var det enda barnet som blev bragt om livet just den dagen. Tragiskt och orättvist? Ja, verkligen. Gärningsmannen har i min mening förverkat sin rätt till fortsatt existens. Anledning till landssorg och kollektiv kedjebrevsmani? Nja.

Just in case:


image81


...å här sitter jag och lyssnar på Nightwish

Det fick mig att fundera, hur mycket skräp har jag i min playlist egentligen? Det händer ju, att när man ställer till med kalas så duger inte musiken utan gäster ska ladda hem och lyssna på vad de tycker är bra för stunden. Orkar dock inte ta tag i det just nu.

Fick en vision här om dagen. En vision som visade mig hur coolt det skulle vara med mustasch och tophat samt färdighet med en banjo. Det vore någonting det! Synd bara att jag är så omusikalisk så jag till och med har dålig musiksmak. Spelar luftgitarr falskt. Bedrövelse.

Var på Bolaget och inhandlade tre flaskor idag. Ingen av dom till mig. Starkt som fan. Ikväll blir det nyktert, köra bil, gå på bio, vara icke-odräglig. Imorgon blir det soffposition hos Kempe med öl och PS3 innan vi ska på Big Comedy i Tonhallen. Det är okej att vara avundsjuk.

Nu ska jag hänge mig åt lite Jericho-spelande innan det bär av mot sydligare breddgrader (Skönsmon).
image80

Inte min ljusaste stund

Pannkaka och bernaisesås. Det lät så vackert och underbart, men det var det inte. Ännu en dröm slagen i små små bitar.

En epok går i graven

Systembolaget i Bydalen har stängt. Detta kan komma att få allvarliga konsekvenser för mitt ambitiösa drickande.

Fuck you and your point of view

Hade häromdagen en ovidkommande diskussion med en ovidkommande individ. Jag tyckte en sak och individen en annan. Vi kom egentligen ingen vart, han tyckte sin sak och jag tyckte min. Så helt plötsligt tyckte han att han fick in en matchboll när han citerade en 1700-tals filosof. "Jaha", sa jag. "Så nu när du säger något som någon annan sa på 1700-talet så är saken avgjord?". Så var det tydligen, jag fann ingen anledning att fortsätta "debatten". Dock kunde jag inte släppa tanken på att om man droppar ett hyfsat tungt eller välkänt citat i ett någorlunda passande sammanhang, kan man då anses som "segrare"? Det är kul med gamla citat, det skriver jag under på, och vissa är sannerligen tidslösa, men att använda dem som slagträn i diskussioner känns väl sisådär.

Det fick mig att tänka på retoriken bakom "Bombing for peace is like fucking for virginity". Visst, det låter ganska roligt och är lite underfundigt, men själva resonemanget är ju helt befängt. Jag såg en bild på två pacifistsvin som bar t-shirts med den texten, skulle gärna ta en diskussion med dem, men då lär man väl nerdragen i det antiretoriska träsket med gamla utdaterade citat och trendiga t-shirts som snaror. 

Krig löser ingenting? Nä okej, det var t-shirts och citat som fick slut på slaveriet och nazismen, bara för att nämna två exempel. Eller det hade kanske varit bättre att låta Hitler "annektera" hela Centraleuropa och ha slavar sköta allt tungt arbete i USA istället för att ta strid?

Som Scipio sa till Hannibal innan slaget om Zama: Låt oss kriga, eftersom du uppenbarligen finner freden outhärdlig. Om valet står mellan att lägga sig på rygg och bli fredligt ockuperade eller att ta strid för sin frihet så torde det vara ett förhållandevis lätt val att göra.

Dagens låt: Kittie - Brackish

Livet blandar och ger

Oooh jag bloggar hemifrån! Det händer inte ofta. But why? Jo, oftast har jag bättre saker för mig hemma, typ spela nånting, sova eller äta. På jobbet är det ytterst sällan jag spelar, sover eller äter och det finns således tid över för bloggning.

Till saken. Ibland är det värt att gå på djupet med saker. Undersöka varför en viss händelse inträffar eller varför en människa säger konstiga saker. Ibland ska man inte göra det. På min deklaration för 2007 stod det att jag ska få tillbaka drygt 13 000:-. Det är en rätt typisk sak att inte gå på djupet med. Snabbt fram med mobilen, panga in numren och skicka iväg. Klappat och klart! Det var den bra saken. Men som sagt, livet blandar och ger.

Idag på innebandyn kunde jag skönja vissa våldstendenser riktade mot min person. En klubbspets som skickades in rakt på familjejuvelerna och en axel rakt i plytet så blodvite uppstod är klara signaler. Att samma människa låg bakom båda attackerna får min paranoia att börja spira. Jag kan få anledning att återkomma om detta, men jag hoppas att så icke är fallet. Flumberg, I'm on to you!

Det finns en massa saker jag borde göra just nu. Handla mat. Diska. Städa. Klassikerna. Det kommer dock inte att hända. När jag publicerat detta tar jag plats i divanen och spenderar tiden med Heavenly Sword tills Champions League-matcherna börjar 20:45.

Inte alla mackor i picknick-korgen

Jag går till och från jobbet varje dag. Imorse så var jag i vanlig ordning otajmad och blev stående vid rödljusen med öppen mun och intetsägande blick. Normalt förblir jag i den posen tills gubben blir grön men av någon anledning så började jag istället studerade förbipasserande bilister. Uppskattningsvis 11/10 sitter ensamma i sina bilar. Det är rätt bedrövligt. Kan även anta att åtminstone 4 av de där 10 är såna där präktiga jävlar som källsorterar och tänker på att köpa ekologiskt. Vafan hjälper det när de sitter ensamma i bilen till och från jobbet varje dag. Ni förstör vår jord!, ville jag skrika åt dem. Jag är dock inte så engagerad så jag ställer mig och gastar mot hycklande bilister, men jag pep ur mig ett mentalt rop i alla fall.


image79Snabbgenomgångest

Fredag. After work. Svenssons. Öl. Biteline. Öl och pizza. Bishops. Öl. Daltons. Rom och cola. Yngst-Mackes lägenhet. Whisky. Svenssons. Vodka lime. Stadshuset. Rom och cola och andra drinkar i kopiösa mängder.

Lördag. Svenssons klockan 16:00. Öl. Hem till Kempe. Öl. Paj. Chips. Aveny. Öl och päronkonjak. Tillbaka till Kempe när Aveny stängde. Öl och tårta.

Söndag. Walk of shame. Darrning, kallsvett och darrhänthet i soffan. Biltur till Max. Suprememål + en massa lökringar. Mer soffliggning med darrningar, kallsvett och darrhänthet.

Måndag. Arbeta. Bedrövlighetspizza på San Remo. Efter avslutad arbetsdag - gymmet, köttslig bestraffning av själv.

Helgens bästa:
Jag och J.D. står och snackar inne på Aveny. J.D. är rakad, gaddad och piercad och ser allmänt elak ut. Fram kommer en tjej och säger till honom: "Jag vill ligga med dig". Han bara garvar och viftar bort henne. En stund senare återvänder hon, precis som att han måste missförstått det första svaret eller kanske hennes önskemål inte uppfattades korrekt. "Men du, jag måste få ligga med dig!". Hon gav sig inte i första taget, men J.D. var bestämd så det blev inget.

Dagens låt: Disturbed - Voices

Mest substanslöst trams

Ställd inför de triviala men svåra valen har jag fattat ett beslut. Jag väljer att inte välja. Valen får göra sig själva. Jag gjorde ett seriöst försök att tänka över det hela igår men det var lättare sagt än gjort när jag nu har så mycket spelande att ta tag i. Kan bli så att jag tar en veckas semester i maj bara för att spela. Lånade på mig Heavenly Sword av Kempe häromdagen och snart har jag även Viking: Battle for Asgard, i min ägo. Det kombinerat med de spel jag redan har till min PC gör att jag har fullt upp och utan att skapa mer tid för mig själv hinner jag helt enkelt inte spela så mycket som jag borde.

Ikväll kan det bli mycket spel. Eller så går jag ut och blir ölfull någonstans. Båda alternativen är acceptabla. Något jag bör upphöra med att göra är att snurra runt på bloggar och forum på fyllan. Jag har ganska många åsikter som jag bör hålla för mig själv. I nyktert tillstånd kontrollerar jag dem väl men ibland under alkoholets vansinneslustiga rus slinker det ut både en och annan kommentar. Å andra sidan är ju det en del av internets charm, att under total anonymitet förtala andra.

Imorgon blir det dubbelt födelsedagsfirande hos familj Kempe/Blixt. Öl och kakor hela dagen. Ryktet gör även gällande att två gamla gaming-polare från Götet och Fjollträsk ska gästspela. Det vore ju förträffligt roligt. Apropå gaming-polare så ska jag även passa på att vinka till Andreas "Bloodlord" Borén. /wave

Hmm har försummat hela konceptet med "Dagens låt" under en längre tid. Spelar i och för sig inte så stor roll, den senaste veckan eller så har jag varit helt insnöad på Oteps skiva The Ascension. Ghostflowers och Nirvana-covern Breed är skönast.image78

Valet, kvalet och princesstårtor

Det finns två måsten här i livet. Man måste välja och man måste dö. Allt annat är valbara moment. De flesta löser dock sig själva av ren överlevnadsinstinkt. Jag väljer att äta och andas så jag får leva och jag väljer att arbeta så jag får pengar. Sådana val, de livsviktiga, löser sig själva mer eller mindre av sig själva, medan de mer triviala valen däremot föranleder prognosticering av möjliga konsekvenser och kan i vissa fall även utlösa mild beslutsångest.

De val jag nu finner mig ställd inför är av högst trivial natur och jag måste därmed lägga viss eftertanke på hur jag ska fatta dem. Det hänger jag upp mig på. Varför ska de livsviktiga valen gå av sig själva medan de simpla kräver att jag engagerar mig? Oh sweet irony.

Apropå ironi. Idag fick min arbetsplats en utmärkelse som bevis på att den är den bästa inom SEB-koncernen på friskvård för sin personal. Detta firades med ljuvligt gräddig och hälsosam princesstårta. Då jag är en man med väldigt förvirrade principer och prioriteringar hoppade jag över denna skenheliga process och gick istället för att spela femkort med tre andra rakryggade medarbetare.

Kom ihåg barn, moral är bra, men dubbelmoral är två gånger bättre.

Pyttipanna. Med ord.

På fredag lirar Dia Psalma på Pipeline. Hade funderingar på att ta mig dit men det sket sig då mina kompisar är för tråkiga. "Men gå själv då!" gråter kritikerna. "Nej tack", fastslår jag, utan någon som helst motivation till varför. I maj ska Dismember spela på Deströyer. Då är jag stenklar, solo eller i vänners sällskap.

I fredags skulle jag slå millenierekord genom att vara sober en hel vecka. Det gick okej. Jag tog en öl till maten och en whisky ovanpå. Slocknade före 23:00 på kvällen och vaknade före 7 morgonen efter. Moget.

Lördag kväll tillbringade jag och Jontax hemma hos mig. Spel och öl. Fina grejer. Lyckades även i fyllevillan styra upp en liggning tack vare mitt charmanta sms-manér. Problemet var bara att jag och Jontax delat på en karta Heineken och en flaska Captain Morgan, så när damen i fråga stod nere vid porten och ringde på så låg jag och sov i min divansoffa med en handkontroll på magen. Jag har inte hört ett ljud från henne sedan dess. Sur? Kanske. 

Söndagen var allmän bedrövelse. Borde ha tvättat. Borde ha diskat. Borde ha städat. Låg i min soffa. Låg i Jontax soffa. Låg i sängen.

Vi noterar även att jag har signat upp för en säsong i Korpenfotboll. Det torde innebära en hel del humor. Finns dock stor potential i laget. Vi kan bli Korpseriens motsvarighet till Harlem Globetrotters om vi får magin att fungera.

Apropå idrott så såg jag Benny ivrigt trampandes på en motionsmaskin på Jocks igår. Mannen är ett fysfenomen. Årets sporthändelse 2008 är ju utan tvekan SEB Spelen i Göteborg som går av stapeln någon gång i maj. Där ska Benny orientera. Jag förutspår förvirring, utmattning och skallgång. I den ordningen.

Lokal idrott. Giffarna visade verkligen vad de går för igår. Så även Timrå. Nationell idrott är bedrövlig och den lokala ännu sämre.

Funderar även på att köpa ny TV. Det borde jag inte göra, men nu när jag börjat stuva om i hemmet så är det väl lika bra att bara go with the flow.

Idag går kära moder i pension. Grattis moder.

Till sist, ikväll spelar United borta mot Roma i Champions League. Hoppas vi pissar ordentligt på dem. 1-7?
image77

RSS 2.0