Go West.

Hade hoppats på att vara ivrig besökare på Metaltown nere i Göteborg den här helgen, men så blev det ju inte. Anledningarna till detta är några stycken, men i slutändan ovidkommande. Istället styr jag straxligen kosan mot Jämtländska breddgrader. Ska spendera några dagar i exotiska Bispgården där man hänger sig till följande aktiviteter:

-ligga i en hängmatta
-leka med en hundvalp som inte är valp så länge till
-dricka grogg
-grilla, äta
-sitta i en bastu
-köra fyrhjuling

Det blir roligt det. Äta, packa, tanka bilen - ready. steady. go.

Trevlig helg.

Hej igen, läget?

Sommarslö? Nej, det har bara varit stiltje. Har ändå skrivit ihop en 7-8 inlägg som jag valt att inte publicera då de har varit mer av en debattiv natur snarare än bloggmaterial, och för sådana artiklar använder jag andra forum.

Nu är det i alla fall snart en liten stump av semester. Ledig imorgon fredag och nästa vecka. Vad göra då? Tja, you tell me. Att åka upp till ocivilisationen som är sommarstället i Jämtland och leka med Rolf är givet, tänkte hänga där några dagar och inte göra någonting alls. Nästa lördag lirar dessutom Hellacopters och Soilwork på Gatufesten, dem ska jag se. Annars har jag ingenting alls inplanerat. Någon som kan ingjuta lite inspiration i en oinspirerad själ?

Vi ska förresten få "nya" arbetsuppgifter där jag jobbar. Sju  arbetstillfällen i Stockholm ska upphöra och de uppgifterna läggas på "min" arbetsplats. Vi ska dock inte få sju nya medarbetare utan uppgifterna, som tidigare skötts av inte mindre än sju människor, ska lösas av befintlig personal här. Så är i alla fall tanken, men det känns som att det kan bli hårt i det långa loppet. Smart drag av arbetsgivaren i vilket fall.

George Carlin har dött nu i veckan. En stor, stor förlust för världen.

Imorgon släpps Civilization Revolutions till PS3. Undra om det är en slump att jag har en semesterdag imorgon.

Nu måste jag skynda iväg till något så medeltida som ett runda bords-samtal.

Dagens låt: Defleshed - Fedding Fatal Fairies

Dagens citat: Knowledge speaks, wisdom listens - Jimi Hendrix

Tricky business

Senast jag var på Max och ville ha ett Supreme-mål samt extra lökringar fumlade de till beställningen och gav mig lökringarna istället för stripsen. Därför tyckte jag att jag skulle vara extra tydlig vid mitt besök där igår.

Jag: Ett Supreme-mål med extra lökringar tack. Jag vill alltså förutom målet även ha lökringar.
Max: Så du vill ersätta stripsen med lökringar?
Jag: Nej, det är precis det jag inte vill... Jag vill ha ett mål, burgare, strips, läsk, plus lökringar utöver det.
Max: Jaha. Det blir blablabla kronor välkommen fram.

Det var en jävla kö i driven. Sju bilar framför mig. Dock var det i princip tomt inne i restaurangen. Antar att drive-in besättningen var ganska grön eller helt enkelt administrativa katastrofer. Jag kommer i alla fall fram till luckan typ 25-30 minuter senare, bittert ångrande att jag inte slog till på en pizza från kvarterskrogen istället.

Max: Och här var det två Max-mål?
Jag: Va? Nej, Supreme-mål med extra lökringar hade jag beställt.

Hur lyckas man inte hålla ordning på beställningarna när kunderna i princip anländer enligt löpande-bandprincipen?

Max: Är du säker på det? Du har inte kommit fel?
Jag: Händer det ofta, att nån svänger fel vid Shell och av misstag hamnar i er drive-in kö?
Max: *tystnad, vänder sig in mot köket*

Får vänta utanför luckan i typ 10 minuter innan jag får min påse gott-gott och susa hemöver, så hungrig så jag nästan svimmar. Normalt så brukar det gå fort och felfritt i Max-driven, men igår var det rena rama katastrofen. "Du har inte kommit fel?" kan inte vara en vanlig fråga i drive-in sammahang. Ikväll ska jag göra min mat alldeles själv.

Dagens låt: Kataklysm - Open Scars

Dagens citat: I find the whole business of religion profoundly interesting. But it does mystify me that otherwise intelligent people take it seriously. - Douglas Adams

Jidder

0-2 mot ryssarna. Ingen skam med det. De spelar lite som Holland, fullt ös framåt. Mot spanjorerna gick det så där lagom bra för dem, men mot ett Sverige som överlag såg trött och håglöst ut hade de riktigt roligt. Ska bli kul att se den kvartsfinalen, Holland-Ryssland, kan bli en av EMs bästa matcher. Jag är nöjd ändå, mest med att vi ens tog oss till EM. Tänk att lilla Sverige är med på den nivån nästan varje gång det beger sig, fantastiskt! Ryssland har för övrigt EMs yngsta trupp medan Sverige har den äldsta. Det såg man ganska tydligt igår. Kunde Lagerbäck & co. ha gjort saker annorlunda? Givetvis. Exempelvis kunde de ha vilat våra bästa mot Spanien. För att det resultatet skulle spelat någon roll hade vi varit tvungna att vinna. Kryss mot Spanien och vi hade ändå åkt ut på en förlust mot ryssarna så...

Fula Gubbar reste sig däremot som fågel Fenix ur askan igår och tvålade dit de ditintills obesegrade serieledarna med 3-0. Meriterad seger. Danne och Degen var de som visade mest i en ganska rolig match, även om det blev lite grinigt mot slutet. Motståndarnas Hussein fick ett frispel när Henke gjorde bort honom och riktade ett par amatörmässiga karatesparkar mot Henkes rygg. Rött kort, tack och god natt. Andra matchen i rad som vår motståndare åker på en utvisning. Fula Gubbar har ett helt kompani med rävar bakom öronen och de yngre motståndarna krackelerar under den psykiska press vi sätter dem.

Jag prövade att dela ut en komplimang igår. Det gick sådär. Kommer liksom inte naturligt för mig. Jag hörde själv hur det lät, som en sarkasmdrypande ironi. Usch för mig.

Snart långhelg igen, hipp hurra. Efter jobbet idag blir det antagligtvis en sittning på Våningen, imorgon grillning och ölning hos Kempe. Köpte 1.112 kg entrecote igår. Tänkte pröva att sopa i mig mer än vad jag gjorde på nationaldagen (0.8 kg).

Det är roligt och mysigt och så att det är ljust dygnet runt, men jag kan fan inte sova när det är på det här viset. Typ 3-4 timmar/natt, och när jag väl somnar så är det av total utmattning och tristess.

Dagens låt: Pantera - Mouth for War

Dagens citat: Okay, Lindsay, are you forgetting that I was a professional twice over - an analyst and a therapist. The world's first analrapist. - Tobias Fünke

FRA får alla naiva idealister att grånka.

FRA är, för den som inte hänger med, Försvarets radioanstalt. Det är inte en ideologi eller något sorts koncept, utan en myndighet, civil till naturen. Namnet till trots är den inte en del av försvarsmakten. Går den nya signalspaningslagen igenom kommer deras verksamhet att utökas. Detta får en hel hög med låtsasliberaler och självrättfärdigade frihetskämpar att skrika i högan sky.

Själv kunde jag inte bry mig mindre ens om jag försökte riktigt ordentligt, ingen kommunikation jag för är av den naturen att jag oroar mig för om den ska falla i "fel" händer. Jag tror inte heller att detta är någonting som kommer att leda till ett totalitärt samhälle där Storebror i allt större utsträckning kontrollerar sina småsyskon. De som nu lever under den illusionen att de inte kan spåras, kontrolleras och följas är inget annat än tvärlurade.

Jag finner dock stor glädje i att läsa alla krönikor, bloggar och tycka-tillare grina sig förtvivlade över politikers skenhelighet, Storebrors strypgrepp och alla andra demoner som lever bland oss. Ni förgyller mina dagar.

Grånka är förresten när man gråter och runkar samtidigt.

Passa även på att läsa FRA's frågor och svar. Jag plockar ut ett guldkorn till er redan nu:

Påstående
Nu ska FRA börja spana på Sverige.


Klargörande
Nej.

Dagens låt: The Gun - Race With The Devil

Dagens citat: The best argument you can make against democracy is a five minute
conversation with an average voter. -Winston Churchill

En sista grej om FRA:


En stund i huvudstaden

Det är aldrig roligt att kliva upp vid 7-draget en lördag morgon, men när man ska iväg och se artister som Foo Fighters och Queens of the Stoneage så går det lite lättare. En lugn förmiddag med käk och shopping på Södermalm innan vi fann en lämplig uteservering vid Medborgarplatsen där ölen kunde börja flyta på allvar. Snabb sms-konversation med J.D. avslöjade att han samt sambo även skulle besöka festivalen. Vi drog iväg till Odenplan med snabb mellanlandning på hotellet för ombyte samt avlastning och mötte upp paret där. Ölen flöt i en ännu stridare ström när vi väl fick tag på dem och när vi väl fått ordning på hur lagom vrickade busstidtabellerna är där nere så susade vi ut till festivalområdet. Då hade klockan hunnit bli... ja, jag kommer faktiskt inte ihåg. Före 20:00 i alla fall.

Vi styrde kosan rakt mot öltältet när vi kommit fram där J.D. och hans sambo båda två gick för att köpa öl. Deras aktioner var inte särskilt koordinerade så när J.D. kom tillbaka med åtta öl och sambon med fem så blev det full fokus på drickning. 13 öl på fyra människor kräver sin insats.

Vi smugglade ut några öl (det var ju egentligen två områden på området, ett där man fick dricka öl och ett där man kunde beskåda artisterna, tragikomiska Sverige) och lallade runt mellan olika spelningar. Även John-John, godisgrabben, var där och gjorde oss sällskap, han försvann dock en bit in i QOTS spelning. Where did you go candy-boy?

Det var hur som haver bra framträdanden överlag, tycker dock att The Hives och Foo Fighters stack ut. Särskilt The Hives. Första gången jag ser dem live, och jävlar vilket ös det var! Tyvärr så lyckades jag göra en förvirrad kroppstackling på J.D. då så att ett av hans ledband i nåt knä fick sig en törn. Sorry. Vi besökte honom på hans nuvarande arbetsplats dagen efter och han haltade betänkligt. Illa illa, hoppas han kommer upp på Gatufesten ändå.

Några bilder för att runda av det hela. Jag är ledig idag så jag ska passa på att stöka undan lite hemmavid. 

J.D., hans sambo, Kempes näsa, godisgrabben John-John och en nattapromenad på väg från området.
    

Fredagen den 13:e

Den ljusnande framtid är min. Åtminstone den närmaste tiden. Nu till helgen, Where the Action is! i Stockholm på lördag. Tagit semester på måndag. Jobbar tisdagonsdagtorsdag och sen en tredagarshelg igen. Så takten blir jämn och fin nu. Ledig tre dagar, jobba tre dagar, ledig tre dagar... Borde vara så året runt.

Har dykt på en bra klädaffär på nätet igen. Bewild.com heter den och där finns det härliga kreationer så som denna:Det har annars varit en väldigt enformig vecka. Fotbolls-EM följs med förhållandevis ljummet intresse, har sett det mesta av varje match men tillställningar som Polen-Österrike är ju inte precis något som kittlar nyfikenheten. Apropå fotboll så har jag inte skrivit några korpenreferat på sistone eftersom vi förlorat de två senaste matcherna. Kul att skriva om det liksom. Mellan jobb, sömn och fotbolls-EM har jag mest spelat och kollat på TV-serie.

Imorgon är det lördag och då ska jag kliva upp tidigare än vad jag gjort hittills under veckan eftersom bussen avgår 8:00. Helgdag goes antiklimax.

Dagens låt: At the Gates - Slaughter of the Souls

Dagens citat: Snabba beslut är osäkra beslut - Sofokles

Utan extra omdöme

Igår satt jag och Kempe i telefon och diskuterade de närmaste helgerna. Nu till helgen ska vi ner på Where the action is! och helgen efter det är det ju midsommar. Men helgen därefter då? Det visade sig att den helgen är det Metaltown i Göteborg. Vi fnyste lite grann åt själva tanken, en stadsfestivalsrockgrej i Göteborg? Lär väl vara Mustasch och Hammerfall samt några demoband trodde vi. Men allt eftersom att Kempe läste upp bandlistan med allt starkare darr på rösten började även jag få tunnelseende och torr mun. In Flames, Monster Magnet, Amon Amarth, Dark Tranquility, Soilwork...

Ungefär två minuter senare var jag tre knapptryckningar ifrån att boka biljetter, flyg och hotell. Då hörde jag på Kempe att han lät alltmer osäker på dealen. Jag frågade om han ville sova på saken, är ju inte så kul att boka upp en så'n där grej om ens sällskap inte är 110% säker på att de verkligen vill åka. Detta beslut tog jag fullt medveten om att det mycket väl kan bli pannkaka av hela grejen. Lite senare på eftermiddagen ringde han från Birsta, där han och hans sambo var och gjorde vuxengrejer. Han hade tagit ett vuxet beslut, det blir ingen Metaltown för hans del. Han har inte råd. Det är naturligtvis trams, men jag vet att när mina kompisar säger att de inte har råd så menar de egentligen "Jag vill inte lägga de pengarna på den grejen". Ungefär samma grej i vintras när Laser inte hade råd att gå på Big Comedy. Några veckor senare var han på Manhattan och sedan dess har han även köpt ny 40" LCD-tv samt PlayStation 3.

Det hade alltså tagits ett vuxet beslut tack vare att Kempe hade någon att bolla idén med. Det har inte jag, jag har bara mitt eget vacklande omdöme och det leder iväg mig på märkliga resor titt som tätt. Hittar jag ingen att ta med mig till Metaltown i år så åker jag nog själv.

Dagens låt: The Black Dahlia Murder - A Vulgar Picture
Dagens citat: People who say that yesterday was better than today are ultimately devaluing their own existence. - Karl Lagerfeld

Den (a)sociala biten

Från susning.nu:

Något som handlar om umgänge med andra människor. Som namn på en egenskap betyder det att man har lätt för att umgås med andra.

Bildat ur latinets socius, som betyder allierad eller samarbetspartner. Därav också det engelska ordet society för samhälle.

Kom att börja fundera på varför det heter "socialbidrag". Pengar så man får råd att gå ut och socialisera med andra? Någon som vet? Timrå är ju stort vad gäller bidrag, har vi någon läsare som härstammar därutifrån och har satt sig in i ämnet?

Jag var jättesocial både torsdag och fredag. Snudd på överdos av mänskligt umgänge. Kompenserade igår genom att inte gå utanför dörren och inte svara i telefonen utan endast vissa utvalda sms. Kändes bra. Mycket bra. Så bra att jag ska göra det idag igen med ett litet undantag. Innan ölningen påbörjades i torsdags hade jag införskaffat ett par skor men de blev kvar hos Kempe så nu blir det en promenad för att hämta upp dem och få lite friskluft i samma veva.

Senare, fotbolls-EM och generell söndagsdekadens i soffan.

Dagens låt: Judas Priest - Grinder

Dagens citat: Son, you're about as useful as a cock-flavored lollipop - Patches O'Houlihan


Hemma i trygga inomhus


Trampade ner på stan vid lunchtid i torsdags, hade tänkt leta rätt på nån att sitta med i solen och ta en öl eller två. Började sms:a lite med Kempe som lämpligt nog slutade vid just lunchtid. Så vid 13-tiden satt vi på hans balkong och stektes i solen efter att ha svingat förbi Bolaget och gjort var sitt betydande inköp. Vi skulle ju öla hela torsdagen och på fredag var det grillfest.

När klockan började krypa förbi 22-draget och ölen hade flödat stadigt under nästan nio timmars tid blev dock spelsuget för stort för den stackars Kempe och medan han styrde upp ett Rockband med sin norske polare Stig så bestämde jag mig för att det var dags att undersöka vad staden hade att erbjuda. Det visade sig att minsann fanns öl att tillgå där med. Först en stund på Svenssons och sedan en stund på Oscar. Så vid 3-tiden när det var dags att bege sig hemöver och man hade cirka 14 timmars ölhävande i kroppen var det med vingliga steg färden gick. Blev något överraskad när jag korsade parkeringsdäcket bakom Kulturmagasinet, ty där stod en prinsessa klädd i rosa balklänning samt tiara och såg förvirrad ut. Det var lite märkligt.

Väl hemma vid halv fyra på natten mellan torsdag och fredag kom jag på att den entrecote jag köpt för grillning dagen efter var fortfarande ouppskuren och omarinerad, så det var bara att ta fram kniv och skärbräda och förbereda den. Så här i efterhand var det kanske inte min allra bästaste idé, men det gick ju ändå väl.

Var lite segstartad på fredagen när det vankades öl och grill, kanske lika bra det. Var alldeles utmärkt skönt att sitta på Mannes bakgård och äta entrecote-skivor av varierande tjocklek hela eftermiddagen. Mycket trevligt sällskap. När så solen gick ner flyttade vi in kalaset till soffan. Vid halv ett på natten var jag dock helt utmattad och styrde kosan hemöver. Trevlig promenad förrsten, först ner för Södra Berget och sen upp på Norra. Varför finns det inte ett linbanesystem i den här stan?

Dagens låt: Lynyrd Skynyrd - Gimme Three Steps

Bara några timmar kvar till fotbolls-EM... Äntligen.

Två vackra vänner är nere på SRF. De lever renlevnadsliv där.Panikledigt

Mycket folk på jobbet, lite jobb att göra. Ställde frågan till chefen; "Är det okej om jag tar ledigt imorgon?". Svaret var väntat och välkommet; "Men givetvis". Så jag gör alltså helg, långhelg, idag klockan 16:30.

Har inte riktigt bestämt ännu hur morgondagen ska se ut, men en ovild gissning skulle vara att den kommer involvera såväl mjukglass som öl och sol. Tror jag ska börja med att tjava ner på byn och ta en macka och en kopp kaffe någonstans i solen, gå och handla lite kläder, smaska mjukglass och invänta lunchtid. Då ska jag nog nosa rätt på mina kollegor och göra dem sällskap på någon uteservering och beställa in ett par öl.

Ikväll har Fula Gubbar match igen. På grund av skada kan jag dock inte medverka på planen men jag ska ändå vara där och ta hand om det administrativa. Det vill säga betala domaren. Den sysslan hamnade på mig nu när herr Almström dragit sig ner mot fotbolls-EM. Märkligt när det spelas mer underhållande fotboll i Nacksta.

Dagens låt: Kataklysm - Under the Bleeding Sun

Utomhus?

Det är förvirrande med sol och bra väder. Ett tecken på att man ska befinna sig under bar himmel och avnjuta sommarklimatet. Men vad gör man där ute i vildmarken då? Vara utomhus för sakens skull? Promenera omkring? Jag gillar att sitta på en uteservering och dricka öl eller grilla och dricka öl. Det är sanktionerade utomhusaktiviteter. Okej det slinker även in någon promenad lite till och från, men att bara sitta någonstans (balkong, fik, gräsplätt) och "vara ute" är ju så jävla tråkigt så man får spetälska. Utan egentlig sysselsättning (öl, spel, sex) så blir det ju rätt meningslöst.

Så vad gör man ute då? Berätta för mig! Och kom för fan inte dragandes med aktiviteter i stil med kubb och bad, ty det går bort.

Dagens låt: Otep - Confrontation


None

RSS 2.0