A bloody steak and some fuckin' fries

Det är tur för lokalfotbollen att det stundar EM-slutspel på kontinenten. Hade spelaragenter och spioner varit på plats i Nacksta härom dagen så hade de nog plundrat Västernorrland på den talangpool som finns här. Fula Gubbar bjöd upp till klang och jubelföreställning med glass och ballonger när Tornbollz slogs tillbaka med hela 7-0. Starka nyförvärv som Anti-lop och Jalle dominerade tillställningen fullständigt redan från start och när väl det första målet kom så blev det ketchupeffekten.

Alla i Fula Gubbar höjde sig över mängden. Alla förutom en, det var jag. Jag var nog sämst på planen, motståndarna inkluderade. Kan till viss del skylla på att sprickan i revbenet hämmade mig något, fegade ur närkamper och ville inte springa över huvud taget, men allt jag gjorde var i stort sett misslyckat. Kan ha råkat pilla fram bollen för ett assist eller två, men det var i så fall ren och skär tur. Effe höll för övrigt nollan för andra matchen i rad. Kan vara en ny stormålvakt på gång där.

Igår var det fest här på jobbet. Jätteroligt då, inte lika kul nu. Jag har minst sagt underpresterat mer än vanligt hela dagen. Efter jobbet ska jag möta upp några polare för öl, mat och skitsnack på någon uteservering, men resten av helgen kommer att gå i lugnets tecken.

Dating nämndes på en av mina favoritbloggar nu i veckan. Jag tycker det är en lustig företeelse. När två människor går på en gemensam date för första gången så klär de oftast upp sig, är hela och rena och använder all sin charm, vitsighet och allt annat som kan tänkas imponera på sällskapet. Är inte det lite att sätta käppar i hjulet på sin egen cykel? Hur ska det någonsin kunna bli bättre liksom? "Ja Helge, du var ju helt fantastisk på vår första date men du har aldrig riktigt kommit upp på den nivån igen så nu skiter jag i dig". Men roligt.

Trevlig helg.

Dagens låt: Lasse Berghagen - Han tog av sig sin kavaj

Bananpaj

I enlighet med universums lagar gällande generell jävlighet så har jag nu när jag fått gå sjukdomsfri under ett par veckor mottagit rättmätig belöning. En smäll i sidan på korpenmatchen förra onsdagen gör sig konstant påmind. Det går inte att hosta, nysa eller skratta utan att det blixtrar till av smärta på vänster sida. Lagom. Gav mig ändå på att lira innebandy igår, vilket så här med facit i hand kanske inte var det bästa beslutet jag tagit. Å andra sidan så nullifierar det tesen om att jag skulle ta bedrövliga beslut i fyllan på så sätt att jag tar minst lika dåliga beslut i nyktert tillstånd. Jag och Flumberg törnade ihop på det lättaste vis man kan tänka sig igår och det gjorde så ont så det svartnade för ögonen på mig. Men skam den som ger sig! Ikväll är det korpen som gäller igen, kan inte tänka mig att svika Fula Gubbar för något så tjejigt som en revbensskada. Överlever jag så knåpar jag nog ihop ett matchreferat i afton.

Jobbar för övrigt till 18:00 idag. Avspark 19:00. Glömde bort detta i morgonyran så det blir till att traska hem, byta om, köra till Granloholmshooden för att plocka upp Anti-lop och förhoppningsvis vara på plats i Nacksta i tid.

Relevans mellan rubrik och text? Fundera på den du.

Dagens låt: Otep - T.R.I.C.

Slöfock

Men titt, det var ju nästan en vecka sedan jag skrev något senast. Finns säkert en hel uppsjö med såväl bra som obra anledningar till detta. Snabb recap över vad som hänt:

United vann dubbeln. Snacka om anledning till extas.

Jag var nere i Göteborg (varför heter inte det stället Glenneborg?) och spelade fotboll i helgen. Det var också väldigt roligt.

Ja det var väl det. Kan ju naturligtvis bre ut texten rejält om båda dessa händelser men det känner jag inte riktigt för. Det blir lite för mycket text, har märkt att ganska ofta när jag kör igång och skriver så tar det liksom aldrig slut. Jag har otaliga gånger raderat hela inlägg och gått iväg och gjort något annat eftersom jag inte kunnat förmå mig till att sluta skriva.

Verkar som att sommaren är i antågande här uppe i obygden. Fortfarande lite väl kyligt på morgnarna för min smak, men eftermiddagarna är tillräckligt varma för att rättfärdiga en sittning på utservering nu. Ok inte just exakt nu, men typ snart. Skulle dock behöva ta en heldag att vårda lägenheten. Det är inte så prydligt och fint där som det brukar vara. En hel hög med delvis uppackade väskor i hallen. En hög disk i köket som har fått ligga till sig i nästan två veckor nu. Tre stora sopsäckar med tomburkar och PET-flaskor som jag borde casha in. Jeans och t-shirts täcker i princip allt möblemang i vardagsrummet. Jag är rätt bra på att köpa nya kläder men jag blir sällan av med några gamla och nu är det fullt i garderoberna.

Nu ska jag gå och hämta kaffe.

Dagens låt: Judas Priest - Jawbreaker

Tid för nerver

Ikväll är en så otroligt viktig kväll så jag har ont i magen.

Okopplad

Igår kom mor och far för att ta Rolf ifrån mig. Det var både bra och dåligt. Bra för att jag nu kunde rulla tillbaka stolen utan att riskera att köra över en taxsvans och därmed få ett hjärtskärande skrik i öronen. Bra för att jag nu inte blir väckt klockan 6 på morgonen av kissnödigt pipande. Bra för att jag kan stanna kvar på stan en stund efter jobbet och inte behöva marschera raka vägen hem. Dåligt för att han inte är hos mig längre.

Nu ska vi dock vara positiva och se möjligheter, det är ju trots allt en småregning och halvkylig måndag så varför inte iklä sig ett falskt leende, en sarkastisk attityd och gå världen till mötes med okonstlat trots. Fyra och en halv arbetsdag att ta sig igenom den här veckan. Eller ja, eftersom det redan är lunchtider nu så blir det ju totalt bara fyra dagar från nu. Halva fredagen ska det nämligen inte arbetas, utan resas. Målet är Göteborg och syftet med resan är att deltaga i de årliga SEB Spelen. Så kommande helg kommer jag att heta Glenn, lukta fisk och kasta gatstenar.

Nu, arbete, snusning och kaffedrickning.

Dagens låt: Rage Against The Machine - Bombtrack

Senare tillägg:
Har blivit dumpad som lunchsällskap två gånger idag. Först var det Kempe som undrade om vi skulle äta tillsammans och jag tackade ja. Han backade dock tillbaka, ställde in det hela och hänvisade till ett möte. Luktar bedrägeri lång väg. Sedan var det J-man som även han tackade ja till att göra sällskap för att sedan ta tillbaka det hela med hänvisning till medhavd matlåda. Även det ter sig aningen misstänkt. Damn yous, damn yous alls!


Rock n' roll-lördag

Nej, det är det ju såklart inte.

Var uppe runt 6 imorse och vallade hunden. Fan vad kallt det är. Såg sen ikapp mina serier, Supernatural, Reaper och My Name Is Earl, och drack kopiösa mängder kaffe. Spelade lite. Devil May Cry 4 är duktigt mycket svårare på Demon Hunter än på Human om det var nån som undrade. Men det var det väl inte. Vid 12-tiden fick jag och Rolf sällskap på en timslång promenad uppe på Norra av Jontax medelst hustru. Hustrun fick äfven agera hundförare. Rolf har aldrig tidigare sprungit så mycket under en och samma promenad, det var bra fart under sulorna.

Strax innan vi nådde porten till trapphuset blev vi uppfångade av grannhustru. Hon är en sån där babbel-kärring, pratar på och på och på. Särskilt om hundar. Med hundar. Sammanfattningsvis snackade hon med Rolf i cirkus fem minuter, han "svarade" i ungefär 15 sekunder och fick sedan damp och sprang i cirklar. Hon blev glad ändå att hon fick snacka av sig lite, och det visade sig att jag fick karmapoäng där. Hade för mig att jag bokat tvättstuga idag (normalt bokar jag söndagar, som aldrig blir av eftersom jag ligger blåbakis med tokångest de flesta söndagar) och gick ner för att dubbelkolla detta. På väg tillbaka hojtar grannkärringen åt mig: "Är det du som ska tvätta nu?". Då var klockan strax efter 15. Mitt pass börjar 17. Så jag svarade att det var ett par timmar kvar tills jag kunde köra igång. Svaret från henne blev att jag kunde ta hennes pass, som var tiden fram till 17, för att jag hade en sådan förstående hund. Men se där, det var väl roligt det?

Do good things and good things will happen. Så var det där ett livsavgörande ögonblick? Absolut inte. Men nu hinner jag lätt med tvätten idag. Blir väl en 5-7 maskiner, beroende på hur jag arrangerar grejerna. Eller ja, arrangera hit och arrangera dit... Allt är ju 60 grader. Gäller bara att stuffa in så mycket som möjligt åt gången.

Kikade lite smått på Women's Cup-finalen mellan Umeå och Frankfurt på SVT. Goddamn damfotboll är ju snudd på paralympics. Snart, FA-cupfinalen, besök av Jontax + fruga, öl, chips.

Dagens låt: Death - Torn To Pieces

Men min helg då?

Nu ser det i och för sig ut att bli en ganska kall och tråkig helg, vädermässigt. Det är inte mer än rätt. Eftersom jag är nedtyngd av den fantastiska bördan som är en taxvalp så kan ju jag inte ta mig ut och härja i nattlivet med de andra barnen, så det ovänliga vädret gör situationen lite uthärdligare för mig. Snackades om ölning i park imorgon och det skulle jag kunna ta med mig hunden till, men är det inte behagligare än +7 ute så känner jag mig nödgad att stå över. När gnällkonserten kör igång vid 6-tiden varje morgon gäller det att vara förhållandevis medveten och ta sig ur sängvärmen för att stolpa ut i morgonkylan. Kan inte vara roligt att vara blåbakis då. Jag tänker i alla fall inte pröva. Tror jag.

Jag har inte en aning om vad jag ska göra i helgen. Ingenting, antar jag. Spela PS3. Dricka Heineken. Gå omkring på Norra Berget. Det är förresten en hårfin skillnad på att gå ut med hunden och att gå omkring och släpa ett lädersnöre efter sig. Vadan detta? Jo, förra helgen när jag skulle ut med honom en morgon så tog jag med mig bajspåse och koppel, men glömde själva hunden i lägenheten. Lyckligtvis hann jag inte ut ur trapphuset innan jag upptäckte mitt misstag.

Så vi får väl se hur det artar sig. Ta det som det kommer, bollen är rund, allt kan hända i hockey. Ny match (helg), nya förutsättningar. Med lite tur så kanske det blåser in något sms med sexinbjudan?
Någon man kan vara med kanske? Göra fula saker med? När hunden tittar på? Inte?

image89Bilder på Rolf. För att runda av det hela. Det här blev ett svagt inlägg. Förlåt.

  


Dagens låt: Machine Head - Davidian

Korpen-trams

Cirka 15 minuter före avspark skakas Fula Gubbar av en fruktansvärd nyhet, Bäckis, målvaktshjälten från seriepremiären, har brutit foten. Cirka 15 minuter före avspark står där sju förvirrade gubbar, de inser att kvantiteten räcker till för att ställa upp med ett lag, men detta utan avbytare och utan naturlig målvakt. En stund senare har dock läget ljusnat något, två eftersläntare dyker upp och förser laget med välkommet tillskott. För motståndet denna afton står KRIS. Intressant. De stoltserar med en multinationell startsjua och hela sex avbytare.

Våra hjältar misströstar dock inte utan drar snabbt upp en taktik utifrån de förutsättningar som råder; försiktigt, fördröjande spel och hålla tummarna hårt som fan när ett tillfälle väl uppenbarar sig. Planen ser ut att gå bra, efter en kvarts spel är det FG som skapat de bästa chanserna medan KRIS spelar väldigt enkelformigt och lojt. Fantastiska individer, men ett bedrövligt kollektiv. Publikfavoriten W. rinner igenom vid ett par tillfällen, första skottet tar på målvaktens axel och går till hörna medan ett annat, stenhårt pressat, skott går klockrent i stolpen, som enligt färska rapporter fortfarande darrar. Almström, som FG valt att placera mellan stolparna i Bäckis frånvaro, är förhållandevis sysslolös under första halvan, de enda bekymmer han har är att välja på vilken av backarna han ska lägga utspelen på. Ett par minuter innan halvtid rinner FG's mittfältsdynamo Janne igenom och väljer ett oortodoxt avslut med en bredsida. Bollen rinner snöpligt in mellan KRIS-keeperns ben. 1-0 i halvtid.

När den eminente domaren Pelle blåser igång andra halvlek ser KRIS ut som ett nytt lag. De jobbar för varandra och stänger fort ner FG's passningsvägar. Det är ingen överraskning att de kvitterar ganska omgående. Sättet det gör det på kommer dock att gräma FG-försvaret under en tid framöver. Ett högt och långt inspel singlar retfullt ner i målgården där Almström står med nävarna redo för en boxning när han helt plötsligt finner sig under press från två KRIS-grabbar. Han får panik och boxar bollen in i eget nät. KRIS fortsätter sin totalpress och genom ett par snabba spelvändningar har de gått ifrån till 3-1. FG finner någonstans krafter och kämpar tappert tillbaka. W. smäller ett par till vristskott utanför innan Thompen till slut kan rulla in ytterligare en bredsida för att reducera till 3-2. Röster inom FG hävdar att om W. också kunde välja ett mer säkert avslut någon gång emellanåt skulle han förmodligen hänga in en 2-3 bollar. W. är dock envis, målnätet ska stå som en strut när bollen går in, annars får det vara. Det sista som händer innan den sista avblåsningen är en nick från W. som går några centimeter utanför målvaktens vänstra kryss. Förlust, dock med uddamålet vilket inte är något demoraliserande resultat med tanke på omständigheterna.

Snart ska jag kolla på riktig sport, kan dock inte bestämma mig för vad. Hockey-VM känns sådär lagom tröttsamt. UEFA Cup finalen spelas mellan Rangers och Zenit vilket känns lite B. Kanske blir Championship play-offet som visas på Viasat.

Heineken smakar extra bra när man är grustorr i halsen.

Dagens låt: Black Label Society - Graveyard Disciples

Men hundtricket då?

Vart ska man gå med en måttligt bedårande hundvalp för att få lite uppmärksamhet av vackra flickor i lämplig ålder? På Norra Berget svärmar det endast av stavgångare, pensionärer och hobbymotionärer. Alla förslag mottages med tacksamhet. Det märks förresten att hunden lider av sitt franska påbrå. Igår fick han stryk av en kotte när vi var ute och gick. Bedrövligt.

Annars händer det inte mycket. Lite snorig och jävlig fortfarande. Ska dock springa av mig det med innebandy i eftermiddag och fotboll imorgon kväll. Min jobbtelefon har för övrigt klappat ihop, så just nu sitter jag mest bara och försöker se dekorativ ut. Det går väl sådär lagom bra.

Dagens låt: Pro Pain - Foul Taste of Freedom

Söndagsdravel

Söndag. Var uppe vid 7-tiden imorse, samma sak igår, strax före klockan 7 på morgonen stod jag i hallen och undrade vad som händer. Anledningen till detta är väldigt enkel. Jag ska vara hundvakt i 1,5 vecka, med start i fredags, då mor och far är på road trip ner till Danmark. Kissnödig hund för mycket liv. Så den här helgen har varit väldigt nykter och promenadrik. Det är en bra sak då jag varit/är sjuk igen (skratta inte Sofia) i ungefär en vecka nu. Mindre sprit och mer friskluft kan nog vara en bra kur.

Jag fick Devil May Cry levererad i fredags. Eller levererad och levererad, jag var och hämtade det hos Kempe. Timingen var bra, jag hade kört fast i såväl Jericho som Heavenly Sword. Nu tror jag dock att jag även kört fast i Devil May Cry. Kanske ska köpa GTA 4 till veckan ändå. Bra problemlösning.

Sitter just nu med ninja-närvaro på MSN och kikar på vad folk lyssnar på för musik. Inte direkt några anledningar till extas. Hunden ligger och sover i solskenet på golvet nedanför TV:n och ser allmänt tillfreds ut. Kaffet är klart och handkontrollen till PS3:an är laddad. I eftermiddag ska jag ner till Jontax och se på fotboll och bli bjuden på middag. Imorgon börjar jag klockan 9:45. Det ser ut att bli en bra dag. Nu ska jag gå och snyta mig.

Dagens låt: Danzig - I Don't Mind The Pain


Den dagen

Besiktningsdagen. Imorse, 0740 hours, var jag och besiktade bilen. Det är varje år förenat med såväl oro som tillförsikt. Går den igenom, går den inte igenom? Jag har åkt på återbesiktning på allt mellan avgasvärden och mekaniska issues. Dessutom blir ju eländet skröpligare för varje år. Konstruerad -92 i Tyskland, direktimporterad till Sverige, årtal okänt. Jag har slutit ett avtal med mig själv, att det år den fallerar på ordentligt jobbig/jobbiga problem så ska jag lämna den på Bilbesiktningen och ta en till slumpvis vald bilhandlare och där införskaffa sprillans ny automobil med garantier och allt vad det innebär.

Den dagen inträffade inte idag. Bilen gick rakt igenom under den kortaste besiktning jag någonsin varit med om. Han knappt dricka upp det lilla kaffeshotet de bjuder på där innan besiktaren kom släntrade genom en sidodörr med bilnycklarna. "Jaha då kan du åka hem då, det där gick ju bra det". Kastade ett par blickar upp mot hörnen i taken för att se om jag kunde upptäcka några spår efter dolda kameror. Kastade mig sedan i bilen och skyndade mig därifrån innan de kom på andra tankar. Audin får leva ett år till.

Jag är sämst på att skapa rubriker

Korpens division 3-serie har hamnat lite i skymundan i försnacken inför kommande säsong. Framförallt så är det plastorienterarna (de kör på konstgräs va?) i GIF Sundsvall som prenumererat på rubriker och artiklar i lokalpressen. Hade förståsigpåarna varit på Midälva-gruset mellan 19:00-20:00 idag hade de bittert ångrat sitt försäsongsliga arbete. Det bjöds nämligen på fotbollsunderhållning av yppersta lokalklass på Nackstas naturgrus. Fula Gubbar tog emot NN 08 i säsongspremiären och på förhand såg det ut som en promenadseger för NN. Medelålder på max 20 år och medelvikt på 65 kg. Dessutom 6 avbytare. Jämför detta med Fula Gubbar som snittar 30 bast i medelålder. Vikten ska vi nog inte gå in något närmare på. Det enda svängrum FG hade var 2 avbytare.

NN ledde programenligt i halvtid med 1-0, även om siffrorna kunde skrivits till både 2-0 och 3-0 om inte FGs målvakt, Bäckis, även kallad Tröttast, hade en av de där dagarna där han framstår som helt omutlig. FG bestämde sig dock för att göra några mindre taktiska ändringar inför andra akten och dessa skulle visa sig vara matchavgörande. Färre bollar i luften då vinden spelat båda lagen spratt vid ett och annat tillfälle. Mer snack och bättre rörelse var också något som betonades i pausvilan.

Sagt och gjort, taktiken omsattes i praktisk fotbollselegans av högsta klass. Neutrala bedömare var inte sena med att göra jämförelser med basketens Harlem Globetrotters när FG rullade boll på mittfältet. Dock saknades den riktiga skärpan när det väl skapades målchanser. Bollarna gick både 10 och 15 meter utanför ramen och NNs målvakt såg om möjligt ännu tröttare ut än Bäckis när han fick springa iväg och hämta läderkulan gång efter annan. Ungefär mitt i andra halvlek svängde dock matchen dramatiskt. En enskild spelare, vi kan kalla honom W för enkelhetens skull, vände på matchen med två snabba mål. En välplacerad bredsida vid målvaktens vänstra stolpe och därefter ett pressat vristskott vid den andra. NN såg plötsligt vilsna och loja ut och FG kunde fortsätta pressa på och hålla bollen på motståndarnas planhalva under resten av matchen.

Nu, entrecote, grönsallad och Heineken.

Dagens låt: Slayer - Silent Screamimage85


Trasig inifrån och hela vägen ut

Det här blir ett lite långt inlägg. Så blir det när man inte orkar skriva på helgerna.

Måndag. Tröttdag. Helgen var såväl bedrövlig som underhållande. Först underhållande och sedan bedrövlig. I exakt den ordningen, utan prutmån.

I fredags var det grillning hos Kempe. Han, hans sambo och jag. Räkmacka, grillat, öl, cider, glass, whisky. Hade tänkt jag skulle vara hemma i rimlig tid med tanke på att det var kick-off klockan 9:30 morgonen efter. När Kempe plockade fram Trivial Pursuit: Star Wars Edition kände jag mig nödgad att revidera min tidigare planering. Småfull och helglad sopade jag banan med mina motståndare. Jag kan mitt Star Wars. Vandring hem i strilande duggregn som övergick till ohämmat skyfall när jag var cirka 10 minuter från trappuppgångens moderliga omfamning. Typiskt.

Lördag. Avspark 9:30. Kände mig ganska pigg och alert, även om jag i vanlig ordning var orimligt förvirrad när alarmet ringde klockan 7:00. Mycket spring i benen, första matchen gick bra. Innan den andra börjat så hade dock en oförutsedd stelhet smugit sig in i muskulaturen. Genomled dock match #2 på ett acceptabelt manér. När match #3 stod för dörren kände vi dock en kollektiv kill me now-sensation i laget. Gick dock in och dominerade fullständigt. 5-0 skrevs segersiffrorna till, och detta på endast 25 minuters spel.

Hem och duscha. Äta lite. Kempe dök upp någon timme senare med sin PS3-kontroll i högsta hugg. Gaming och öldrickning tog vid. Efter en stund ville han dock övergå till Star Wars-studier i proaktivt syfte, nästa Star Wars-TP skulle han minsann inte få pisk! Sagt och gjort. På med A New Hope. Fram med fisun. Här ska lekas Star Wars: Dryckesspelet. "I have a bad feeling about this". Ner med ett shot. "May the force be with you". Ner med en till. Och så vidare. Efter två filmer, A New Hope samt The Empire Strikes Back, var vi redigt packade. Taxi ner till stan, Dismember skulle spela och vi hade biljetter. Kempe ville ner i god tid då någon polare till honom lirade i ett av förbanden. Det skulle visa sig att det förbandet var bättre än huvudakten. Uj så besviken jag blev på Dismember. Ledsen i ögat-besviken. Promenad till Max. Skjuts hem av Kempes sambo. Much love.

Söndag. Kallsvettningar, muskelvärk, huvudvärk och själavärk, parkerad som en säck potatis i soffan.
Det är nu måndag och min kropp hatar mig fortfarande. För att spetsa till det hela lite grann så gick jag på gymmet och lyfte lite efter jobbet. Imorgon - innebandy. Onsdag - korpenmatch. Torsdag - gymmet igen. No mercy.

Fick även beskedet att nya Devil May Cry har skickats till mig från andra sidan Atlanten. Funderar även på att köpa GTA 4. Det kan bli en hel del spelande framöver, dansa regndansen med mig denna sommar!

Dagens låt: Nirvana - Lithium


Får man fresta med ett samlag?

Jag har alltid förhållit mig till vibbar från det andra könet på samma sätt som en humla förhåller sig till en cykel. Det fungerar helt enkelt inte. Frågan "Ska du med hem på en kopp te?" är för subtil för mig. För att jag ska förstå sammanhanget krävs lite mer direkta uttalanden eller handlingar, exempelvis "Ligg med mig!" eller att man helt enkelt leder mig till en taxi och ber mig säga vart vi ska åka.

Det var en sådan kväll i onsdags. Hade en väldigt trevlig tid på O'Learys med en polare, hans tjej och hennes väninna. Särskilt jag och väninnan hade det trevligt. Så här i efterhand, när jag fått grubbla på saken ett tag, förstår jag att det sändes en hel del signaler. Synd bara att mottagaren inte var fininställd utan endast mottaglig för direkta instruktioner. Det hela slutade naturligtvis med att jag kände mig gäspig vid halv tre-tiden och lallade hemöver utan större eftertanke. Ville helt enkelt hem och tryna. You snooze you loose, som man säger.

Ikväll ska jag till Kempe och äta grillat, kanske dricka lite. Imorgon bitti ska jag infinna mig i speldugligt skick klockan 9:00 på Midälva-gruset. Hur jag ska få ihop den ekvationen återstår att se.

Trevlig helg.

Dagens låt: Obituary - Words of Evil

RSS 2.0