Besvär.

Jag är i färd med att bygga helt nytt kök. Ut med allt det gamla, in med nytt. Än så länge är vi fortfarande på rivningsstadiet, vilket i sig är bra mycket roligare än... ja.. allt annat. Destruktiv är roligare än kreativ på samma sätt som plagiarism är snabbare än originalitet. Underbart. Det tar hur som haver sin tid att få ordning på allt. Saker ska slängas, flyttas på eller bara vara i vägen så man slår tårna i dem när man uppe och tassar om natten.


Förutom all tid det tar så ska man ju i redig svenssonanda hinna med att träna, socialisera och förvärsarbeta. Bisarr avundsjuka riktas mot de som bor i u-länder och bara behöver bekymra sig om att överleva. Så enkelt och tydligt!


Utöver allt ovan vill man även finna tid för hopp och lek, det vill säga spel. Games. PlayStation. PC. Ett bra spel och en redig grogg. Alldeles för få sådana dagar på sistone. Ligger ganska mycket efter i spelandet nu, mest är det det där jävla kökets fel. För att ytterligare komplicera saker och ting för mig så släpps i år två riktiga juveler som jag väntat länge och väl på. StarCraft 2 Q2 2010 och Civilization V hösten 2010. En sak jag slipper tänka på i år är när jag ska ta semester och vad jag ska göra på den...


 


Stolthet och för dum.

Folk jag inte känner tävlar i grenar jag inte bryr mig om. Kan inte förstå varför jag ska bli glad över att en främling åker vertikalskidor snabbare än en annan främling. Det är för att den ena främlingen är från samma land som jag, sägs det. Jahapp. Har det format någon sorts relation mellan oss då eller? Nationalism, patriotism, fanatism? Nej tack. Hela det tankesättet känns väldigt 1700-tal. Väldigt napoleonistiskt. Det är förvisso bättre att göra upp på sportvägen snarare än på krigsstigen, men det förändrar ju inte själva grundtanken. Mitt land är bättre än ditt. I vissa fall stämmer det ju, sett till BNP och såna mätsaker, men ändå.


Jag förstår inte hur människa X kan vara stolt över något människa Y gjort bara för att de råkar vara från samma land.


Barn, samlas kring Fanan nu ty något skotermiffo från Norrbotten, Havsbotten eller Västerbotten eller vad det nu var har ränt snabbare på sina skidor än någon undermensch från Långtbortistan.


Nej OS är inget som kittlar mitt intresse. Jag har sporadiskt sett lite ishockey. Till och från under matchen mot Vitryssland, fantastiskt tråkig hockey, samt sista perioden mot finnkokkona, men vid det laget var ju matchen redan avgjord. Vitryssland. De är med i OS-hockeyn. Det är även Norge och Schweiz. Man ställer sig frågan varför. Eller man och man, jag gör det i alla fall. De är ju med som statister helt utan chans på medalj. De är inte direkt ensamma om det heller. Ett icke oansenligt procenttal av alla deltagare i spelen är ju totalt chanslösa och endast med som statister, utfyllnad. Kan det vara roligt? Jag menar ur ett idrottsligt perspektiv. Personligt sett är det ju en seger, få en betald resa till exotiska Kanada med alla dess... Ja.. Indianer? Älgar? Lönnlöv?


Tur att Champions League har kört igång igen. Glory glory Man United.


I Kristi namn.

Porten till huset där jag bor är belagd med dygnet-runt lås. Man måste antingen ha en nyckelbricka (tror jag det heter) eller känna någon i huset som man via en finurlig anordning kan ringa till och få porten upplåst. Detta har sina uppenbara fördelar som till exempel att oönskade besökare så som zigenare, dörr-till-dörr försäljare samt annat löst folk får det väldigt svårt att ta sig in.


Trägen vinner, heter det dock. Trägnast av de alla är ändå Jehovas Vittnen. Dessa perversa religionsnasare skyr inga som helst medel i sin förvirrade strävan efter att nå ut till oss syndare. Vad göra när man inte tar sig in i trappen? Jo, noterar alla namn som står på innehållsförteckningen över nuvarande lägenhetsockupanter och skriv brev till dem. Döm av min förvåning när jag i brevfacket hittade ett kuvert som var handskrivet. Det händer aldrig mig. Typiskt att undantaget som bekräftar regeln ska vara Jehovas Vittnen och inte det kärleksbrev från Milla Jovovich jag går och väntar på. Men det kommer väl tids nog det också.


Nåväl, tillbaka till väsentligheterna. Jehovas Vittnen. Ett handskrivet brev i storleken A5 där avsändaren snabbt förklarar att svaret på frågan till exempelvis varför det finns så mycket lidande i världen finns att läsa i Bibeln. Det bifogades även ett vikblad men det orkade jag inte läsa eftersom det inte var handskrivet och därmed inte direkt riktat till mig. Eller så hade jag bajsat klart efter att jag hade läst A5:an och kommit över den initiala chocken utlöst av att fått skräppost av den analoga sorten och därmed inte hade anledning att sitta kvar på porslinstronen.


När de ändå visat sådant engagemang genom att handjaga ett brev så bestämde jag mig för att kolla på wikipedia vad det finns för fakta om dem, vad som skiljer dem från de andra kulterna. Det visar sig tämligen omgående att den stora punkten är att enligt Jehovas Vittnen finns det ett begränsat antal platser i efterlivet. 144 000 till antalet. Orkade inte riktigt läsa mig till vad för slags heligheter man måste ställa till med under pågående livstid för att kvalificera in dit men det hör inte hit heller. De är dryga sju miljoner till antalet idag och värvar oförtrutet nya själar till sin övertygelse. Jag undrar i mitt stilla sinne om de inte är dummare än vad jag först trodde.


De är +7 000 000 idag.

Det finns 144 000 platser dit de ska.

De försöker värva fler anhängare.

Jag skulle nog snarare försöka eliminera konkurrensen än att utöka den.

Men vad vet väl en stackars förtappad själ som jag.

Jag har lagt alla mina ägg i "när du är död så är det game fucking over"-korgen.

 


Inför söndagen...

...så bjuds det här på poesi att imponera med.

Roses are straight,
Violets are twisted,
Bend over love,
You're about to get fisted.


Roses are dirty,
Violets have fleas,
Peel back my skin,
And lick off my cheese.


Roses are stupied,
Violets are silly,
Grease up your flaps,
'Cos here comes my willy.


Roses are awful,
Violets are the pits,
Lift up your shirt,
And show us you tits.


Roses are crap,
Violets are shit,
Sit on my face,
And wiggle a bit.


Roses make me laugh,
Violets make me titter,
You're a dirty bitch,
And you love it up the shitter.


Nej nej nej.

Måndag. Igen.

Var en trevlig helg dock. Klappkanon på fredagen. När jag klev ur sovrummet på lördag förmiddag, fortfarande full som ett vårdike, såg jag att någon trashat halva lägenheten. Började genast leta efter förövaren samt efter minnesbilder av kvällen innan. Plötsligt såg jag den jäveln. I spegeln. Han igen.

Pinnen jag hänger jackor med mera på låg tvärs över hallgolvet. Det låg vantar, luvor och jackor överallt. Inne på toaletten låg det ett par jeans, vända ut och in, två par tröjor, en t-shirt samt toapapper över hela golvet. Fronten av badkaret hade mystiskt fallit och låg även det på golvet. I badkaret låg det några handdukar. Hela situationen var väldigt märklig.

Jag ska ta tag i det där senare i veckan. Nu är det läge för mer kaffe.

Vansinne och misär.

Det gungar lite på en paradisö i Västindien. Det får som resultat Carola susar dit och pratar om Guds vilja, folk skänker bort en timme av sin arbetstid och jordens befolkning rasar rent generellt mot sin hemplanets dåliga beteende.


Men var är perspektiven? Haiti, eller snarare Tjottahejti, är enligt de flesta sätt att mäta västra halvklotets fattigaste land. Det är lite grann som att komma sist i ett marathon för astmatiker. Västra halvklotet omfattar sådana juveler som Ghana, Senegal och Liberia förutom alla stenrika länder i Sydamerika. Men visst, skänk era surt förvärvade riksdaler dit för all del. Det är ju inte så att vi har några ekonomiska problem inom rikets gränser, alla skolor och dagis och så vidare simmar ju i pengar.

Undrar lite om de som skänker pengar till hopplösa ändamål typ Haiti är samma människor som skriver arga insändare och dylikt om hur felaktigt samhällets resurser fördelas? De förstår säkert inte ironin ändå. Övertygade människor är bedrövligt enögda. Lite grann som Timrå IK-supportrar. Men det är ett annat inlägg.


Jag personligen skulle aldrig i mitt liv skänka pengar till någon annan än krogpersonal i form av dricks. Mina pengar. Mina! Dessutom skänker jag redan 1/3 av min inkomst. Plus moms! Någon måtta får det väl ändå vara.


Finns mycket mer att säga om just detta men jag tror det får räcka så här. Den här gången.


Familjeliv.

I förebyggande och/eller avskräckande syfte läser jag på lite om familjeliv till och från.
Rätt vad det är så trillar man väl dit. Nu säger jag inte att det hänt den bäste ty jag är fortfarande singel, men det har hänt några av de bättre. Risken skola icke förringas.


Hur som haver, på familjeliv.se finns det forum. På internetforum kan man läsa om allt möjligt roligt, äckligt, intressant, tråkigt, coolt, och så vidare. Vad jag hittade på familjeliv.se:s forum kom som en väldigt stor överraskning.

Shit happens. Läs.

http://www.familjeliv.se/Forum-4-51/m50426154.html

Payback, men för vad?

After work med tillhörande jättefylla på fredagen.


Innebandy vid 14,30-tiden på fredagen. Var uppe före 10 och stoppade i mig kaffe, bacon, korv med mera.

Var ändå rätt sliten när klockan började närma sig 14 så innan jag lämnade hemmets trygga vrå passade jag på att skicka i mig ett par klunkar Famous Grouse.


Det gjorde stora susen. Var väl inte imponerande bäst men klarade av hela passet utan fysiska kollapser. Normalt sett öser jag på med situps mellan bytena och stretchar efteråt men inte i lördags...


Innebandy igen söndag morgon, 9,35. Korpen div. 2. Fortfarande trött så in i helvete. Stod framför motståndarnas mål och försökte vara passiv. Det gick sisådär. Jag vrickade foten. Stillastående. Helt oprovocerat. Mycket märkligt. Fullföljde ändock matchen. Stod över stretching. Resten av söndagen tillbringades i Lasers soffa, drickandes folköl.


Väl hemmavid vid 22-tiden på söndag slängde jag ner kroppen i soffan och benen på bordet med Femte Elementet i bluray-spelaren.

Då small det. Kramp i båda vaderna. Aj aj aj. Smärta smärta smärta. Rullar ihop som en fet och arg liten boll i soffan gnisslandes tänder.

Då kommer sendraget. Under samma fot som jag vrickat tidigare på dagen endast. Ännu mer smärta.

Varför, världen? Varför gör du så mot mig?


Vinter.

Är det inte 45 000 minusgrader ute så kommer det 13-14 meter snö.


Total jävla misär.

RSS 2.0