Den (a)sociala biten

Från susning.nu:

Något som handlar om umgänge med andra människor. Som namn på en egenskap betyder det att man har lätt för att umgås med andra.

Bildat ur latinets socius, som betyder allierad eller samarbetspartner. Därav också det engelska ordet society för samhälle.

Kom att börja fundera på varför det heter "socialbidrag". Pengar så man får råd att gå ut och socialisera med andra? Någon som vet? Timrå är ju stort vad gäller bidrag, har vi någon läsare som härstammar därutifrån och har satt sig in i ämnet?

Jag var jättesocial både torsdag och fredag. Snudd på överdos av mänskligt umgänge. Kompenserade igår genom att inte gå utanför dörren och inte svara i telefonen utan endast vissa utvalda sms. Kändes bra. Mycket bra. Så bra att jag ska göra det idag igen med ett litet undantag. Innan ölningen påbörjades i torsdags hade jag införskaffat ett par skor men de blev kvar hos Kempe så nu blir det en promenad för att hämta upp dem och få lite friskluft i samma veva.

Senare, fotbolls-EM och generell söndagsdekadens i soffan.

Dagens låt: Judas Priest - Grinder

Dagens citat: Son, you're about as useful as a cock-flavored lollipop - Patches O'Houlihan


Kommentarer
Postat av: Gremlins

Det är precis som du förutspått. Själv levde jag på (inte PÅ som i där)timrås socialkontor i några år när jag var gravid och födde barn, något som senare skulle visa att jag aldrig någonsin varit så social och mänskligt kompetent. Fy fan för att försörja sig själv.

2008-06-08 @ 16:33:46
Postat av: B.

Socialbidrag är så vanligt i Timrå att merparten av de nyfödda lär sig det ordet före andra, i timrå ovesäntliga, ord såsom mamma, pappa, lön och inkomst.

2008-06-09 @ 09:19:21
URL: http://svartblogg.blogg.se/
Postat av: Gremlins

Akta dig för hal is, Benny. Du har aldrig varit i behov av det sociala bidraget utan föddes med andra förutsättningar in i kravlös kärlek och får således inte prata skit om detta. Som att negrer är de enda som får säga niggah. Typ.

2008-06-10 @ 11:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0