Jag är sämst på att skapa rubriker

Korpens division 3-serie har hamnat lite i skymundan i försnacken inför kommande säsong. Framförallt så är det plastorienterarna (de kör på konstgräs va?) i GIF Sundsvall som prenumererat på rubriker och artiklar i lokalpressen. Hade förståsigpåarna varit på Midälva-gruset mellan 19:00-20:00 idag hade de bittert ångrat sitt försäsongsliga arbete. Det bjöds nämligen på fotbollsunderhållning av yppersta lokalklass på Nackstas naturgrus. Fula Gubbar tog emot NN 08 i säsongspremiären och på förhand såg det ut som en promenadseger för NN. Medelålder på max 20 år och medelvikt på 65 kg. Dessutom 6 avbytare. Jämför detta med Fula Gubbar som snittar 30 bast i medelålder. Vikten ska vi nog inte gå in något närmare på. Det enda svängrum FG hade var 2 avbytare.

NN ledde programenligt i halvtid med 1-0, även om siffrorna kunde skrivits till både 2-0 och 3-0 om inte FGs målvakt, Bäckis, även kallad Tröttast, hade en av de där dagarna där han framstår som helt omutlig. FG bestämde sig dock för att göra några mindre taktiska ändringar inför andra akten och dessa skulle visa sig vara matchavgörande. Färre bollar i luften då vinden spelat båda lagen spratt vid ett och annat tillfälle. Mer snack och bättre rörelse var också något som betonades i pausvilan.

Sagt och gjort, taktiken omsattes i praktisk fotbollselegans av högsta klass. Neutrala bedömare var inte sena med att göra jämförelser med basketens Harlem Globetrotters när FG rullade boll på mittfältet. Dock saknades den riktiga skärpan när det väl skapades målchanser. Bollarna gick både 10 och 15 meter utanför ramen och NNs målvakt såg om möjligt ännu tröttare ut än Bäckis när han fick springa iväg och hämta läderkulan gång efter annan. Ungefär mitt i andra halvlek svängde dock matchen dramatiskt. En enskild spelare, vi kan kalla honom W för enkelhetens skull, vände på matchen med två snabba mål. En välplacerad bredsida vid målvaktens vänstra stolpe och därefter ett pressat vristskott vid den andra. NN såg plötsligt vilsna och loja ut och FG kunde fortsätta pressa på och hålla bollen på motståndarnas planhalva under resten av matchen.

Nu, entrecote, grönsallad och Heineken.

Dagens låt: Slayer - Silent Screamimage85


Kommentarer
Postat av: Lillan

Mojjan går på det dagiset..

2008-05-07 @ 22:48:13
URL: http://sandsten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0