Korpen-trams

Cirka 15 minuter före avspark skakas Fula Gubbar av en fruktansvärd nyhet, Bäckis, målvaktshjälten från seriepremiären, har brutit foten. Cirka 15 minuter före avspark står där sju förvirrade gubbar, de inser att kvantiteten räcker till för att ställa upp med ett lag, men detta utan avbytare och utan naturlig målvakt. En stund senare har dock läget ljusnat något, två eftersläntare dyker upp och förser laget med välkommet tillskott. För motståndet denna afton står KRIS. Intressant. De stoltserar med en multinationell startsjua och hela sex avbytare.

Våra hjältar misströstar dock inte utan drar snabbt upp en taktik utifrån de förutsättningar som råder; försiktigt, fördröjande spel och hålla tummarna hårt som fan när ett tillfälle väl uppenbarar sig. Planen ser ut att gå bra, efter en kvarts spel är det FG som skapat de bästa chanserna medan KRIS spelar väldigt enkelformigt och lojt. Fantastiska individer, men ett bedrövligt kollektiv. Publikfavoriten W. rinner igenom vid ett par tillfällen, första skottet tar på målvaktens axel och går till hörna medan ett annat, stenhårt pressat, skott går klockrent i stolpen, som enligt färska rapporter fortfarande darrar. Almström, som FG valt att placera mellan stolparna i Bäckis frånvaro, är förhållandevis sysslolös under första halvan, de enda bekymmer han har är att välja på vilken av backarna han ska lägga utspelen på. Ett par minuter innan halvtid rinner FG's mittfältsdynamo Janne igenom och väljer ett oortodoxt avslut med en bredsida. Bollen rinner snöpligt in mellan KRIS-keeperns ben. 1-0 i halvtid.

När den eminente domaren Pelle blåser igång andra halvlek ser KRIS ut som ett nytt lag. De jobbar för varandra och stänger fort ner FG's passningsvägar. Det är ingen överraskning att de kvitterar ganska omgående. Sättet det gör det på kommer dock att gräma FG-försvaret under en tid framöver. Ett högt och långt inspel singlar retfullt ner i målgården där Almström står med nävarna redo för en boxning när han helt plötsligt finner sig under press från två KRIS-grabbar. Han får panik och boxar bollen in i eget nät. KRIS fortsätter sin totalpress och genom ett par snabba spelvändningar har de gått ifrån till 3-1. FG finner någonstans krafter och kämpar tappert tillbaka. W. smäller ett par till vristskott utanför innan Thompen till slut kan rulla in ytterligare en bredsida för att reducera till 3-2. Röster inom FG hävdar att om W. också kunde välja ett mer säkert avslut någon gång emellanåt skulle han förmodligen hänga in en 2-3 bollar. W. är dock envis, målnätet ska stå som en strut när bollen går in, annars får det vara. Det sista som händer innan den sista avblåsningen är en nick från W. som går några centimeter utanför målvaktens vänstra kryss. Förlust, dock med uddamålet vilket inte är något demoraliserande resultat med tanke på omständigheterna.

Snart ska jag kolla på riktig sport, kan dock inte bestämma mig för vad. Hockey-VM känns sådär lagom tröttsamt. UEFA Cup finalen spelas mellan Rangers och Zenit vilket känns lite B. Kanske blir Championship play-offet som visas på Viasat.

Heineken smakar extra bra när man är grustorr i halsen.

Dagens låt: Black Label Society - Graveyard Disciples

Kommentarer
Postat av: Lillan

Nu är det fan i mig dags för en fika!

2008-05-15 @ 08:04:57
URL: http://sandsten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0