Några ord om den nära förestående julfesten

De nyaste medarbetarna ska uppträda. Så är det alltid; senast in = först upp på scen. Yours truly har dock aldrig uppträtt, det finns helt enkelt ingen som helst efterfrågan. Det blir en bra kväll, det vet jag redan nu. Känns tryggt, sitter här helt utan förväntningar och ändå veta, ja, veta, att det blir en fantastisk kväll. Hur är det möjligt? Tja, det kan vara lunchölen i maskopi med eftermiddagsölen som talar, och är det så, ja då är det ju sant. Alkohol ljuger aldrig. Skulle det nu mot all förmodan bli en ofantastisk kväll så är det av ringa betydelse, jag kommer vara så vacker i mina nya jeans och stövlar. Misslyckas kollegorna med underhållningen så är det ju inte långt till "City" med dess oöverträffade utbud av medelmåttiga krogar. Uppföljning rapporteras imorgon lördag.

En människa, flera får

En ensam människa är självständig, vare sig den vill eller inte. Som ensam är man tvungen att förlita sig på sig själv, vare sig man vill eller inte. För somliga går det alldeles utmärkt, för andra inte riktigt lika bra. Den ensamme fattar egna beslut och går sina egna vägar, står helt enkelt på sina egna ben. Så vadan dessa uppenbara banaliteter, det här är väl knappast att anse som revolutionerande iaktaganden? Bakgrunden är helt enkelt att folk i grupp i princip upphör att vara folk till förmån för ett pinsamt grundläggande flockbeteende. Det en gör kopieras av resten. Särskilt uppenbart kan det bli på restauranger under lunchtid då tempot inte är av den sociala mys-pystypen utan snarare den stressade utfodringstypen. En flock homo sapiens stirrar med halvintresserade blickar på lunchtavlan utanför en helt vanlig restaurang i Sundsvall. Ingen säger något, alla står och låtsas fundera över vad den ska bli tillsagd att beställa när de väl är inne. Efter en stunds tystnad bryter betahanen (alfahanar som jag fattar snabba beslut efter endast en kort översikt på vad som erbjuds) i flocken lugnet med att konstatera; "Jag tar pastan", varpå övriga flockmedlemmar nickar instämmande och de lommar in i etablissemanget på rad, inte helt olikt en gåsflock på stadspromenad.


Jag har inte varit på lunch ännu idag, tror minsann det blir Stekhuset och en kall starköl. Kanske två. Det är skönt att äta sent, 12:30 är alldeles lagom, då har de flesta flockarna blivit herdade tillbaka mot sina arbetsplatser av allas vår favoritslavdrivare klockan. Att äta lunch klockan 12:00 är nämligen något man bara *ska* göra enligt gängse norm.


Dagens låt: Black Label Society - Genocide Junkies

image1

Min alldeles egen web log

Eller "blogg" som man säger i mellanmjölkens förlorade land. Som den ansvarskännande medmänniska jag är har jag sent om sider (och under visst psykologiskt tryck) startat min egen blogg och således tagit steget in i ordbajsandets självrättfärdigade värld. Vad kan man då förvänta sig av denna till synes oviktiga sida här på stora stygga internet? Helt oblygt och i enlighet med min försiktiga personlighet skulle jag vilja påstå att min blogg kan jämföras med en långsamt växande kantarell i ett träsk av flugsvampar. Nya inlägg kommer med största sannolikhet att levereras med väldigt ojämna mellanrum då min litterära ådra inte alltid bultar med en stark och stadig rytm. Förhoppningen jag har på mig själv är att det inte ska komma mer än en dag i tystnad efter en annan och att någon kan visa lite god smak och ta illa vid sig av det jag skriver någon gång emellanåt. Inom den närmaste framtiden ska jag dock ligga lågt och med stor slughet överväga mitt nästa inlägg.

Dagens låt: Machine Head - A Thousand Lies

RSS 2.0