Utan bromsar kör man in i kaklet

Profetiskt nog rubricerade jag mitt tidigare inlägg "Inga bromsar". Anledningen till detta var att jag skulle ut och dricka med Kempe och Laser. Då kan det gå troll i saker och ting. Någon kanske stannar till och snackar tyska med några etiopier i Nacksta. Någon annan kanske tar med sig en x-box-kontroll ut istället för plånboken. Någon annan kanske sveper två Long Island ice tea strax före tre på natten.

Började lugnt i fredags, några öl och en matbit på Svenssons och när vi kände att vi var klara där så vandrade Kempe sin vana trogen hem för att undvika en utgång. Jag och Lars tjavade dock bort till O'Learys för att ta några öl till och snacka lite skit. Döm av vår förvåning när det helt plötsligt out of nowhere dök upp två shots till oss båda. Det var en glad norrman och hans tjej som bjöd. Så vi tillbringade det mesta av återstoden av kvällen med dem. Trevliga människor. Väldigt törstiga. Lars hade inga bromsar så han åkte hela vägen in i kaklet, lyckligtvis hade han tagit sig hem då.

Om två dagar ska jag åka ner till Göteborg. Det blir skoj. Hoppas jag. Var även på Star Wars-utställningen i Ö-vik i söndags. Mycket trevlig upplevelse. Nu är jag ledig. Gör ingenting. Dricker kaffe, snusar, spelar. Så, varför sitter jag här vid datorn och skriver meningslösheter? Right. Game time.

Inga bromsar

Sista dagen innan en två veckor lång semester. Avslappnat. Det enda jag har för avsikt att göra idag avseende arbetsprestationer är att skicka märkliga svar på grundläggande frågor. Detta torde generera en del följdfrågor som rimligtvis bör dimpa in här på måndag morgon. Då jag inte är här. En sorts sommarpresent till mina kollegor.

I eftermiddag ska jag gå ut med Laser och Kempe för att fira semester. De går också på ledighet idag. Kempe säger att han ska nöja sig med två öl och en burgare. Den har man hört förut. Imorgon är det galej ute i obygden och på söndag Star Wars-utställning i Örnsköldsvik. Det är väldigt mycket away time från att spela. Jag känner stinget av proaktiv ångest.

Nästa helg spelar Iron Maiden i Göteborg. Då är jag där, tillsammans med Manne & Petra och Kempe & Lotta. Möjligtivs kommer även J.D. att ta sig dit från Stockholm. Det blir hur kul som helst. Vet inte riktigt hur länge jag blir i Götet, jag ska i alla fall passa på att åka spårvagn, det verkar vara en hit. Hade först funderingar på att göra road trip, åka själv via Stockholm och vidare till Västkusten. När man på förhand balanserar böckerna runt denna utgiftspost så blir man dock mörkrädd. Jag liftar ner med Manne & Petra istället och tar ett flyg hem när jag känner att jag är klar där nere. Och Nathalie, jag tar med mig mina fina diskhandskar. Det blir ju roligt det!

Annars ska jag göra väldigt lite på semestern. Dricka öl, äta glass, snusa, spela, sova. Fina grejer. Så om någon vill gå ut och knäcka en tisdags- eller övrig vardagsöl så finns jag tillgänglig 24/7.

Ska försöka hålla igång bloggen över denna tid.

Dagens låt: Skid Row - Piece Of Me

Dagens citat: Screw you guys, I'm goin' home! - Eric Theodore Cartman

Borde. Ska.

Borde: Jobba
Ska:     Blogga

Borde: Åka till City Gross och handla mat
Ska:     Äta pizza

Borde: Städa
Ska:     Spela

Borde: Växa upp
Ska:      Inte

Borde: Köpa ny hemtelefon
Ska:     Ändå inte svara i den

Borde: Panta mina sopsäckar med burkar och flaskor
Ska:     Fylla en sopsäck till först

Borde: Vara piggare på jobbet
Ska:     Spela till sent på natten igen

Borde: Jobba
Ska:     Gå och hämta kaffe

Dagens låt: Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name

Dagens citat: True friends stab you in the front. - Oscar Wilde

"Operation Proportion" eller "Varför drack jag så mycket öl?"

Igår var det måndag. Måndagar måste vara ett av Skaparens små misstag, ungefär på samma nivå som näbbdjur, vänsterpolitik och Mellanöstern. Det är även en bra dag att tvätta på eftersom dagen ändå från första början är dömd att vara genomgående miserabel. Efter att första omgången av tvätt var laddad i maskinerna gjorde jag en rad fatala misstag.

Det började med att jag skulle diska undan. Väl inne i köket kastade jag ett getöga mot avlastningsplatsen, i de flesta andra hushåll benämnd "köksbord". Det var misstag nummer ett. Där stod det en trave lådor. Ta en titt:"Det var som fan", tänkte jag i mitt stilla sinne. Petade mig därefter försiktigt i magen som för att undersöka hur det står till där nere. Det var mjukt. Väldigt mjukt. Stor mage kan antingen döljas med att ordna till proportionerna, det vill säga blåsa upp övrig överkroppsmuskulatur eller genom att dra ner storleken på själva magen. Jag ska använda mig av ett mellanläge, eller "kompromiss", om man så vill. Bestämde mig därför för att jag efter genomförd diskningsinsats skulle dra ut i spåret och springa av mig lite. Misstag nummer två.

En maskin tvätt tar ungefär 45-50 minuter på sig att bli klar. Den tiden räcker inte till för att kika på en film och sätter jag mig ner och spelar så är det cirka 99,99% chans att jag glömmer bort tvätten. Då är det bra att ägna sig åt andra hushållssysslor, såsom diskning och/eller städning. Nu föll det ju sig dock som så att jag efter diskningen drog upp i Ryggis och sprang. Efter ungefär ett halvt varv skrek kroppen "Stopp! GÅ tillbaka! Ta inte ett löpsteg till!". Då blev jag lite ilsken och tjurig. När jag blir tjurig så blir jag även omöjlig och den här gången drabbade det mig själv, typsikt nog. Kroppens rop på hjälp bestraffades med bonusvarv i spåret. Misstag nummer tre.

Lyckades på något mirakulöst vis ta mig uppför trapporna till lägenheten igen. Släpade mig in i duschen och när jag var klar vispade jag ihop lite middag. "Vad ska jag nu göra?" undrade jag för mig själv. "Spela lite kanske?". Oh ja, bra idé. Medan datorn bootade igång kom jag dock på mig själv. "Fucking tvätten!". Korta snabba ner för trapporna och in i grannhuset där jag har min tvättstuga. Korta snabba ner för trapporna var en sällsynt dålig idé. Knäade betänkligt när jag stuvade om tvätten från maskinerna till torkrummet.

På väg upp mot lägenheten igen kom jag på att det var en stund sedan jag vittjade postfacket. Öppnar, tar ut handlingar som jag bläddrar lite förstrött i medan jag segar mig uppför trapporna. Vad skådar jag, om inte en uthämtningsavi. Mina tröjor har kommit! Med förnyad kraft galopperar jag det sista partiet trappor, svingar mig in i lägenheten och rycker tag i bilnyckeln. Långa snabba steg ner igen, in i bilen och i hög hastighet mot Preem Haga. Svoosch, säger det bara så är jag hemma igen med mitt paket. Lyckan är, bortsett från ett skrikande värk i benen, fullkomlig.

      


Idag ska jag på gymmet efter jobbet. På lunchen ska jag och Benny ta en promenad på cirka 30 minuter. Det tar sig!

Bilder från helgen i Bispgården:

Attack-taxen anar bytesdjur. Han hade fel. Väldigt fel.
Övrig fiskemiljö. Observera att jag INTE fiskade.
Dee Snider. Han var inte i Bispgården men har en förmåga att smälta in i alla sammahang. Dessutom är han stenhård.
Dagens låt: W.A.S.P. - Blind In Texas

Dagens citat: Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room. - President Murkin Muffley (Dr. Strangelove).


Kokpunkt.

Oftast är fredagar likställt med bra arbetsdagar, det vill säga det händer inte så mycket utan man kan lägga krutet mer pressande ärenden, såsom bloggläsning, silly season-skvaller och generell slösurfning. Idag har dock varit en väldigt annorlunda fredag. För att förstå varför måste vi backa lite i tiden. Under hela 2008 har kära Arbetsgivaren varit ett pålitligt maskineri av konstant tillstrulning. En och en är dessa små bedrövelser ingen större affär, men många bäckar små som man säger. Lägg till det kollegor som oftast inte begriper vad man säger, konsekvenser av vad de gör, eller varför de ska behöva ta något ansvar över huvud taget.

Idag har det mesta kulminerat och strålat samman i en enda smältdegel av idioti, missinformation och frustration. Jag hade då två alternativ.

Det första, och mest naturliga, är att koka över. Detta är kortsiktigt en mycket bra lösning, men i det långa loppet blir det bara besvärligt.

Det andra, och mer forcerade, är att avvakta arbetsdagens slut. Det handlar om fokus. Varför är jag på jobbet? Jo, deg. Degen ska in. Så är det bara. Arbetsdagen tar slut 16:30. Punkt. Fucking dubbelpunkt på det. Då kan jag, faktiskt, släppa all arbetsrelaterad misär och gå hem.

Det ska jag göra idag. Invänta slutsignal, sätta mig i bilen, dunka upp till Bispgården och därefter varva igång spritmotorn för ett groggrally som må vara hela helgen.

Dagens låt: Rob Zombie - Living Dead Girl

Dagens citat: If life is a waste of time and time is a waste of life then let's all get wasted together and have the time of our lives. - Vet ej vem. Den berömde Anonym?

Onsdagsdravel

Ambitös och träningssugen gjorde jag första gymbesöket på cirkus 1,5 månad igår. "Nu jävlar!" tänkte jag och tog i lite mer än vad jag borde gjort. Idag gör det ont när jag ska lyfta armarna, ta av och på mig tröjor, och så vidare.

Ytterligare vardagsmisär; någon lustigkurre hade lagt in dagligen återkommande (tomma) påminnelser i min mobil. Klockan 1:00 samt 1:30 varje natt. Jag vet inte vem. Jag vet inte när. Jag vet inte varför. Men jag ska ta reda på det. Då blir det hämnd. Jag har svart bälte i feng-shui, den subtila vedergällningskonsten. När jag vet vem, ska jag ta mig in i dennes hus, flytta ett par blomkrukor och vrida några bord. Sju år senare ligger människan där, utblottad och med krossade knäskålar.

Jag har en ny spelkärlek - Overlord - Raising Hell. Att storma fram genom den äckligt gröna och av fågelsång korrumperade landsbygden med en skock minidemoner som sprider skräck, kaos och humor bland enfaldiga människor och vidriga halflings är det roligaste jag gjort på länge. Det ska jag gå och fortsätta göra nu.

Dagens låt: Twisted Sister - Burn In Hell

Dagens citat: If you want to change the way people respond to you, change the way you respond to people. - Timothy Leary

En regning onsdag på jobbet. Vad göra?

Man kollar på japansk underhållning. Insekter som slåss mot varandra.

Börja här!

Slutsats: Bråka inte med en skalbagge.

Vad gör man på Gatufestens sista dag?

Börja med några föröl och en övertygande seger i ett parti Star Wars Trivial Pursuit. Följ upp med en otroligt bra Soilwork-spelning (även om ljudkvaliteten kunde varit bättre). Fortsätt därefter med katastrofalt oblygt spritintag på valfri krog. Känn på den stundande domedagsfyllan under färden hem och varva därefter ur totalt med efterbrakare fram tills söndag morgon stundar så spyan flödar i diskhon och det härjas i såväl trapphus som på balkong.

Beskåda sedan dagen efter, vid 13-tiden, de intressanta lukterna i köket som härstammar från halvtomma ölburkar och ignorerad diskhospya. Varför ligger det en driva grus i hallen? Vem hade med sig en vindunk?

Betrakta sedan J.D., liggandes i soffan med en ComHem-broschyr i ena handen och sin mobil i den andra, ivrigt talandes med en ComHem-försäljare, fortfarande starkt greppad av spritgudinnas obarmhärtiga klor, när han beställer nytt telefoniabbonemang, nytt tv-abbonemang och även naturligtvis nytt bredbandsabbonemang. "Vadå, de har ju skrivit rubriken med guldfärg, det måste ju vara hur bra som helst!".

Begrunda därefter beslutet att stå som värd för en efterfest och inse att det ännu en gång var ett väldigt, väldigt dumt beslut. Jag tror dock inte att den var planerad utan att det "bara hände", så som dåliga saker tenderar att göra.

Skymningsbakfyllan vilar tungt över sinnet hela dagen, som till största delen tillbringas i soffan med J.D. och Mac innan vi tar oss till Kvarterskrogen och välbehövlig pizza.

Nu stundar en tids nykterhet, förslagsvis flera dagar. Jag är dock svag, dyker frågan om after work upp så hinner jag svara "OH JA!" innan frågan behandlats ens i reptilhjärnan.

Dagens låt: Mötely Crüe - Red Hot

Dagens citat: It will do you no harm to find yourself ridiculous. Resign yourself to be the fool you are. - T.S. Eliot

Igår var då idag är nu.

Grillad mat och öl i goda vänner sällskap är ofta en bra idé. Extra mycket så när det dyker upp något så exotiskt som en utsocknes vän. J.D. har tagit sig hela vägen till Sundsvall från Stockholm för att göra en blixtvisit på Gatufesten denna lördags afton. Vi hade en lite lätt förkrökning medelst grillning hos Kempe igår. Ölen flödade i en mycket strid och stark ström, en kontrollräkning så här dagen efter avslöjade att den flödade inte mindre än 20 gånger.

Framåt 2-draget började det bli läge att vagga hemöver. J.D. och Mackan hade redan bestämt sig för att de skulle inspektera utelivet i området utanför själva Gatufesten och då Lotta gjort kväll så var det bara jag och Kempe kvar i soffan. Promenaden genom staden var en förhållandevis intressant upplevelse. Överserverade människor i alla åldrar, former och färger vinglade åt alla håll och kanter. Det mest minnesvärda mötet inträffade längs Hagavägen. Tyckte mig höra ett prasslande ljud från bakom ett av träden som kantar vägen. När jag passerar sneglar jag försiktigt in och ertappar två turturduvor i akten. Såg väldigt romantiskt ut, på backen mellan en buske och ett träd med byxorna nerdragna till fotknölarna. "Diskret", sade jag. "Väldigt diskret", lade jag til efter en nanosekunds eftertanke, killen nickade med ett stort leende på läpparna. Precis som att han brydde sig, han fick ju ligga den lyckosten.

Ikväll spelar Soilwork på Gatufesten. Det blir kul. Tråkigt dock att de lyckats planera så illa, med Hellacopters klockan 22:00 och Soilwork 22:30. Men vem är överraskad. Är också ganska förgrymmad över att de inte tar kortköp i vare sig Dalton's eller Oscar-tälten.

Allt blir dock frid och fröjd igen när man har fått dricka sitt lystmäte från spritgudinnans groggstinna juver, det är inte många timmar kvar nu, måste hinna med lite trams innan polarna dyker upp här.

Dagens låt: Soilwork - Stabbing The Drama

Dagens citat: Alla tänker på att förändra världen, men ingen tänker på att ändra sig själv.
- Leo Tolstoy

Det här, det där samt resten.

Det är inte alla torsdagar man har möjlighet att avnjuta en stillsam lunchöl i arbetande kollegors sällskap. Det blev till och med två stillsamma lunchöl i kollegors sällskap.

Idag var dock just en sådan dag.

Det är inte heller alltid man sammanstrålar med en vän just som kollegorna lämnar lunchstället för att återgå till gängse sinnesavtrubbande arbetsrutiner. Det är inte heller alltid man kan övertyga just denne vän att göra en stackars ensam semestrande fritidsalkoholist sällskap en stund efter att maten är slut för att avnjuta en öl eller tre under julisolens förtörstande bestrålning.

Idag var dock just en sådan dag.

Idag har hittills varit en bra dag. Klockan börjar ticka mot tre på eftermiddagen och redan har jag hunnit med en mängd aktiviteter.

Spelat? Ja.
Varit folkskygg på stan? Ja.
Umgåtts med goda vänner? Ja.
Druckit öl? Ja. Oh ja.
Påmint en ny bekantskap om ett roligt ord som hitintills varit okänt för vår civiliserade tid? Ja.
Hjälpt en stackars förvirrad man att leta efter hans vigselring i höggräset i Busbacken? Ja.

Hur kan då en så subtilt fantastisk dag som denna bli bättre? Tja, däri ligger mysteriet. Jag kan ju naturligtvis fortsätta med ölintaget, men risken är då överhängande att jag peakar vid 19-tiden i afton. På sätt och vis vore ju det en välsignelse då jag vid 13-tiden imorgon ska rapportera in för en fredagslunch nere på stan. Det är en märklig sits jag befinner mig i just nu. Märkligt är i detta fall bra. Livet är bra. Kvällen kommer att bli lugn.

Det glider dock moln på alla himlar. Varför accepterar inte krögarna kort på Gatufesten? Varför? Kan det finnas ens en halvbra anledning? Skit samma egentligen, så länge bankerna har sina bankomater fulltankade så är det väl ingen större katastrof. Men ju fler automater som får slut på cash desto större blir ju belastningen på övriga och hipp happ hane så är vi inne i ond cirkel av kontantbrist.

Härnäst på det icke-schematiska schemat; 7-gradig Heineken och Overlord - Raising Hell.

Oh jag glömde nästan att jag ska bjuda på några bilder också. Here ya'll go.

Bjuschan!
Stolpluder. You figure it out.
Strandtomten i Jamtlann.
Sauna i Jantlann. Det är inte bara finnar som gillar att svettas i underdimensionerade träkonstruktioner.

Baksida i Jamtlann. Stora stygga skoga.
Vy från högsätet ner mot flottarrännan.

Grävling.
Dagens låt: Nick Cave and the Bad Seeds - The Curse of Millhaven

Dagens citat: Compared to war all other forms of human endeavor shrink to insignificance. - General George Patton Jr.

Det är billigt, men det blir dyrt.

Jag hade skjutit upp det i 1,5 vecka, att införskaffa Civilization Revolution, men idag slog jag till. Varför har jag då tvekat att införskaffa det spel som kan få mig att konvertera helt från PC till PS3? Det faktum att det var ett par hundra kronor billigare i Birsta än i stan. Dessutom ville jag ha GTA4 och även det var avsevärt billigare i Birsta. Till det kommer att personalen på GameStop inne i stan är i princip inkompetenta och de har konstiga policies så jag vill inte stödja dem alls.

Idag tog jag dock tag i saken. Efter en stunds ångest och proaktiv stress hoppade jag in i bilen och åkte ut. Första anhalt - SIBA. Där gick CivRev mycket riktigt på 549:- men GTA4 på nästan 700:-. Paniksvettningar bröt ut då insikten slog mig - jag måste även besöka antingen Elgiganten eller Media Markt, i värsta fall båda. Ringde Kempe och bad om vägledning. Är det någon som har svart bälte i Birsta-shopping så är det han. Åk till Media Markt var svaret. Sagt och gjort, efter en period av hyperventilering masade jag mig in i bilen och insåg att jag inte riktigt visste var MM ligger någonstans. Då jag inte såg det från SIBAs parkering antog att det måste ligga uppöver, så dit åkte jag. Och det var ju rätt.

Inte ens den underbara AC de har inne på MM kunde få mig att sluta svettas. Jag stegade i rask takt mot TV-spelsavdelningen och identifierade hyllan där de har PS3-spelen. Gick snabbt igenom den rad för rad. Inget GTA4. FUCK! tänkte jag tyst för mig själv trodde jag, men minen på en kvinna och hennes unga son sade mig att jag inte varit särskilt tyst alls. Gick igenom hyllorna en gång till, sakta och metodiskt denna gång. Nej, inget GTA4, den saken var säker. Lyfte försiktigt blicken och såg mig paranoit omkring tills blicken fastande på en hylla som hette "Topplista". AHA! Räddad! Kvistade snabbt över dit och såg till min stora glädje GTA4 för 549:-. Ringde Kempe i rent glädjerus och berättade hur duktig jag var. Han lät väldigt imponerad över min bedrift. På ett ironiskt sätt. Medan jag stod och snackade med honom såg jag ett spel i hyllan som bara skrek "KÖP MIG!". Spelet hette Overlord - Raising Hell och jag tvekade inte en sekund. "Vafan, medan jag ändå är här liksom". Fick sedan syn på hyllan för blu-ray filmer och tänkte än en gång, "Vafan, medan jag ändå är här liksom" och köpte en film också. Totalnota för spel och film hamnade på cirka 2 000:-. Det är egentligen billigt i Birsta, men när man ändå är där så kan det bli dyrare än man tänkt sig.

Jag kände mig även tvungen att besöka Systembolaget där ute. Jag har ju aldrig varit in där tidigare så nyfikenheten kallade. Kom ut därifrån med två plattor Heineken. Så kan det gå.

Ikväll vill jag dricka öl på nå't trevligt ställe nere på stan. Sätter min tilltro till Benny då mina andra kompisar är upptagna med annat. Vi får väl se hur det går.

Dagens låt: Garmarna - Gamen

Dagens citat: It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up. - Muhammad Ali

Bajsdag.

Semesterdagar kan innebära att ligga i solen en stund för att sedan kliva upp och äta lite nygrillat och ta sig en öl för att därefter sjunka ner i valfri mjuk möbel och inta en grogg. De kan också innebära städning, diskning och mathandling. Usch, fy och fan vilken tråkig dag jag har haft.

Men imorgon, onsdag, ska jag nog vända tillbaka steken åt andra hållet igen. Tror jag ska börja svinga bägare vid lunchtiden ungefär. Återkommer medelst rapportering hur det blev med den saken.

Nu ska jag skämma bort mig med en ost- och skinkmacka i soffan och kika på några Weeds-avsnitt.

RSS 2.0