Vad gör man på Gatufestens sista dag?

Börja med några föröl och en övertygande seger i ett parti Star Wars Trivial Pursuit. Följ upp med en otroligt bra Soilwork-spelning (även om ljudkvaliteten kunde varit bättre). Fortsätt därefter med katastrofalt oblygt spritintag på valfri krog. Känn på den stundande domedagsfyllan under färden hem och varva därefter ur totalt med efterbrakare fram tills söndag morgon stundar så spyan flödar i diskhon och det härjas i såväl trapphus som på balkong.

Beskåda sedan dagen efter, vid 13-tiden, de intressanta lukterna i köket som härstammar från halvtomma ölburkar och ignorerad diskhospya. Varför ligger det en driva grus i hallen? Vem hade med sig en vindunk?

Betrakta sedan J.D., liggandes i soffan med en ComHem-broschyr i ena handen och sin mobil i den andra, ivrigt talandes med en ComHem-försäljare, fortfarande starkt greppad av spritgudinnas obarmhärtiga klor, när han beställer nytt telefoniabbonemang, nytt tv-abbonemang och även naturligtvis nytt bredbandsabbonemang. "Vadå, de har ju skrivit rubriken med guldfärg, det måste ju vara hur bra som helst!".

Begrunda därefter beslutet att stå som värd för en efterfest och inse att det ännu en gång var ett väldigt, väldigt dumt beslut. Jag tror dock inte att den var planerad utan att det "bara hände", så som dåliga saker tenderar att göra.

Skymningsbakfyllan vilar tungt över sinnet hela dagen, som till största delen tillbringas i soffan med J.D. och Mac innan vi tar oss till Kvarterskrogen och välbehövlig pizza.

Nu stundar en tids nykterhet, förslagsvis flera dagar. Jag är dock svag, dyker frågan om after work upp så hinner jag svara "OH JA!" innan frågan behandlats ens i reptilhjärnan.

Dagens låt: Mötely Crüe - Red Hot

Dagens citat: It will do you no harm to find yourself ridiculous. Resign yourself to be the fool you are. - T.S. Eliot

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0