Iaktagelse

Håller jag mig nykter ikväll så har jag genomlidit en vit vecka.

Hur många femåringar kan du spöa?

Jag kom upp i 26. Med tanke på min erfarenhet som dagisarbetare trodde jag att jag skulle vara något vassare.

Pröva!

Smärta smärta smärta

Det värker. Mina tummar, underarmar och mitt huvud tävlar idag om vilken av dem som ska göra mest ont. Än så länge är det ganska dött lopp. Sömnbrist, vätskebrist och omdömesbrist har verkligen slagit ut i full blom. Snart, förhållandevis snart, är det dock helg igen. Då ska jag sova och ta det lugnt, vare sig spela eller dricka. Hmm. Nej, jag tror inte på det där själv. Damnation.

Såg förresten ett säkert vårtecken igår, tonåring på moppe. Ibland saknar jag åldern 14-16 när man var odödlig och rände runt i staden på en Suzuki K-50 utan hjälm i runt 90 km/h. Idag verkar det vara sån't fokus på ungarnas säkerhet så det har gått bortom alla proportioner. Själv klättrade man i träd, cyklade utan hjälm och betedde sig allmänt på ett sådant vis som idag tydligtvis skulle innebära en självklar dödsdom.


Up n' runnin'

Igår hände det. Jag köpte min PlayStation 3. När den var installerad så fixade jag även in TVersity på spel-PCn med oumbärlig hjälp av spelkonsollgurun Kempe. Ikväll ska jag hämta och bygga ihop min nya soffa. Efter det kommer jag inte ha någon som helst anledning att befinna mig utanför min lägenhet förutom när jag jobbar. Förutom när jag åker till Bolaget för att fylla på lagren.

Hej då världen.

Glad påsk?

image76

En massa jobbig ledighet att finna mening i. Imorgon ska jag bowla. Alltid något.

Helskägg?

Har under de senaste veckorna jobbat fram ett helskägg. Står nu vid den korsväg som avgör huruvida jag ska ta bort det eller fortsätta jobba på yvigheten? God damn beslutsångest.

Annars då? Tja, börjar 11:15 imorgon och det är United-Bolton på Canal+ ikväll. Kan bli lite öl och så vidare. Var även och införskaffade ett för Playstation 3 passande kablage. Efter helgen ska det inhandlas spelkonsoll. Då slipper jag med verkligheten på obestämd tid. Yay!image75


Pilla på skruven

Var ut till IKEA igår. Spatserade runt och kikade på vardagsrumsmöblemang. Slutade med att jag köpte soffbord samt hörnbord eller kantbord eller pereferibord eller vad de nu kallas. Två bord. Gick lös på under 500 pix. På så sätt är ju IKEA rätt oslagbart. Sen ska man ju forsla hem grejerna, bära dem upp för trapporna och trixa in dem. Sedan är det ju bara det roligaste kvar. Skruva. Massvis med skruva. Nästa gång jag är i närheten av en järnhandel ska jag köpa en tocken däringa automagisk skruvdragarmaskinsapparatur. Men nu är det fint i alla fall, två nya bord på plats! Nästa planerade inköp är en Playstation 3. Beräknad tidpunkt för inköp: dagarna efter påskhelgen. Ska även beställa en ny soffa. Leveranstid: 5-6 veckor. Damn mitt vardagsrum kommer att få en rejäl make-over. Jag är så nöjd.

Hade med mig farsgubben till IKEA igår och han uppdaterade mig lite angående Roffes uppväxt. Mjölktänderna har börjat trilla ut. Förutom huggtänderna. Men likt förbannat växer "vuxentänderna" ut där, så nu har hundeländet dubbla uppsättningar huggtänder. Är det bra eller dåligt? Inte en aning. Lillstackarn ska till en hundtandläkare.

El monstro.

image73

Xtreme charades

image72

Annars då? Tja, måndag. Jobbar till 18:00. Ska till Birsta efter jobbet.

Tratt

I mitt kök finns det dubletter av selekterade artiklar. Två vispar. Två och ett halvt knivset. Två durkslag. Och så vidare. Vad jag dock inte ens har ett exemplar av är just tratt. Man undrar varför.

Denna afton är det showdown i Kovlands ishall. Mina kollegor har delat upp sig i två lag och ska spela ishockey mot varandra. Jag, som är välsignad med en hockeyfri uppväxt, ska agera publik och idka läktarvåld. Jag blev just tillfrågad om jag kanske skulle vara domare. Jag förklarade lugnt och sansat att det ska jag inte vara. För allas skull.

Vad har då det första stycket med tratten och det andra för gemensam nämnare? Jo, för att inte riskera att bli uttråkad där ute i Kovlands ishall medan mina motarbetare leker kollektiv isorientering hade jag tänkt fylla upp min lilla fickplunta med whisky. Det visade sig omöjligt utan tratt. Har du sett Blazing Saddles? Eller Det våras för sheriffen som den heter på filmsvenska. Där The Kid håller upp en hand som är hur stadig som helst och hans vän säger beundrande "Steady as a rock". Då håller The Kid upp andra handen som fladdrar som en trasig drake och säger "Yeah but I shoot with this one".image71

Procenten

Det är krångligt med matematik, särskilt när det gäller procent.


image70

Tillbaka i matchen

Hade en väldigt tråkig dag igår. Total tömning av mag- och tarminnehåll är inte så värst roligt. Vid 12-tiden idag så är det 48 timmar sedan jag åt något som jag fick behålla en stund. Prövade ett glas vatten igår kväll men det kom i retur rätt omgående.  Jävla skämda skaldjur. Höjdes ett par röster över telefon igår som beskyllde mig för att vara hemma på grund av fyllesjuka. Man tackar. Kan ärligt säga att jag hällt i mig värre saker än två Mariestads och stått upp på jobbet dagen efter. Jag sitter inte inne med världens bästa alkoholvanor men det var länge sedan (cirka ett år) sedan jag missade (betydande) arbetstid på grund av detta. Tack ändå för förtroendet.

Känner mig ett par kilo lättare idag, inget ont som inte har något gott med sig! Kanske ska ta för vana att äta felaktiga varor till och från och få rensa ur lite här och där. Ska även på gymmet idag efter jobbet. Det blir ju spännande. Är väl inte så där otroligt stark i kroppen just nu men lite ansträngningar ska man väl orka med ändå!image69

Typiskt

Vaknade någon minut innan 9:00 imorse av att kollega ringer. "Hej, är du sjuk igen eller har du tänkt komma ner idag? Vi har utbildning". Något förvirrad och bortkommen svarar jag att jag mår bara fint och att jag inte känner mig konstigare än någon annan som blir väckt vid ett oväntat klockslag. "Jag är nere om 20 minuter" säger jag och lägger på. Känner mig väldigt svag och vinglig när jag ställer mig upp, benen är som styltor av balsaträ. Med sprickor i. Får i alla fall på mig kläderna, greppar paraplyet och beger mig.

Ungefär halvvägs ner för Busbacken vrålar magen till och skickar sitt innehåll rakt upp genom strupen. "Nej men ojsan", tänker jag och lutar mig åt sidan över gräset med öppen mun. Ut dundrar en halvtaskigt processad pasta al frutti di mare och plaskar på det regnvåta underlaget. "Hmmm", tänker jag och greppar telefonen. Ringer jobbet, förklarar läget, att jag kanske inte mådde så bra ändå, och vänder kosan hemåt.

Kommer in i lägenheten och tycker att det luktar bedrövligt. Kikar in i sovrummet, och där, på den sida av sängen jag aldrig någonsin vare sig kliver i eller ur sängen, ligger ännu en laddning halvtaskigt processad pasta al frutti di mare. Suspekt. Jag är sammanfattningsvis hemma från jobbet igen. Igen. Jag är redan less. Satsar dock vad som är kvar av februarilönen på att det här är endast är någon sorts reaktion på dålig mat. Jag ska ner på jobbet imorgon.

Nästa gång jag ska äta på kvarterskrogen blir det en Africana, varför oh varför skulle jag slå till med en skaldjurspasta? Satan!

Smärta - ett defensivt problem

Varje tisdag spelar jag och några andra från jobbet + lite annat löst folk innebandy här uppe på Öfvre Haaga. Normalt håller jag mig i en så pass offensiv placering så jag ska slippa täcka skott. Idag hamnade jag dock av okänd anledning i en defensiv situation. Sjöberg laddar skott och jag vänder instinktivt min bästa sida till. Pang! och Smack! och grattis till mig, ett spegelvänt och rött Jollybollsavtryck på vänster skinka. Jag har alltid varit en anfallsdiva när det kommer till idrott och idag har ju bara bevisat hur rätt ute jag varit hela tiden. Never again defensive position.

Nu ska jag ringa Jontax och förklara för honom varför det är en bra idé att sätta sig på kvarterskrogen och bli småfull på alldeles för dyra Mariestads innan matchen börjar. Champions League that is. Hörde idag att även hockeyslutspelet kör igång, men det är ingenting som intresserar mig ens det minsta. Gäller för övrigt nationell sport över huvud taget. Kommer eventuellt att utveckla detta vid ett senare tillfälle men nu har jag mer akuta affärer att ta tag i.

Dagens låt: Bloodhound Gang - Along Comes Mary

Blockmongo

Av okänd anledning vaknade jag vid 5-rycket imorse. Kunde inte somna om. Det var lätt den mest bedrövliga morgon jag varit med om. Känner mig helt dum i huvet idag, måste läsa allting två gånger för att greppa sammanhanget. Oh well.


image68

Another day in paradise

Jag borde jobba. Det gör jag inte, men  jag ser grymt  upptagen ut.

Dammsög, svabbade och dammtorkade i lördags. Körde även några maskiner tvätt och hängde upp i torkrummet. Sen dök Jontax upp framåt eftermiddagen. Vi poppade ett par Newcastle medan vi satt och spelade. Efter ölen så frågade jag om jag fick fresta med en whisky. Det fick jag. Fick även fresta med många glas whisky. Och rom och cola. Och igen, igen, igen...

Framåt 3-tiden på natten var vi rätt packade båda två. Då kom även verkligheten ikapp oss. Jontax skulle jobba kl 10:00 i Birsta på söndagen och min tvätt hängde fortfarande uppe i torkrummet. Vi hällde raskt i oss den sista whiskyn och medan Jontax styrde sin ostadiga kosa hemöver vinglade jag ner i tvättstugan och började rafsa med tvätten. Kom upp till lägenheten igen strax före kl 4 på morgonen. Obäddad säng. Just ja. Hade tvättat sängkläderna. Lyckas ändå på något märkligt vis bädda i ordning och tvärslocknar tvärs över sängen. Fick sms av Jontax på söndag morgon: Det är alltid ett plus att vara full när man ska på jobb. Jag vill sova!!!!! Buhu!!! Skickat: 09:23. Jag vaknade till vid 12-tiden och var väl inte riktigt som man ska. Förstår att stackars Jontax hade det svårt.

Det finns ju folk som undrar varför man inte går när man ändå läskar till? Tja, när man har så kul som vi har finns det som ingen anledning att slösa tid och pengar på att vingla runt omkring i Sundsvalls nattliv. Sundsvalls nattliv ja... Ut och jaga brudar? Kolla den här bilden. Finn femtusen fel.
image67


nightlife.se

14 timmars sömn senare

Fucking jävla snöväder. Hade ställt ölen på balkongen (for easy access) när jag kom hem igår och där blev de stående över natten. De är kalla nu. Tur att jag inte har någon anledning att vara utomhus idag. Eller ja, förutom tvättstugan i huset bredvid då men det är ju bara 20 sekunder under bar himmel till och från. 14 timmar sömn har verkligen fyllt mig med energi. Ska städa och diska innan Jontax dyker upp här vid 14-tiden. Tror jag. Kan bli så att jag stannar kvar i soffan och kollar på Jericho också.

Ikväll då? Känner en del som ska kolla på Kent. Fråga mig inte varför. När de är klara med det så kanske det blir en utgång om de inte faller för trycket och begår kollektivt självmord, mosiga på billigt rödvin skär de upp underarmarna med rostiga brödknivar. Oh well.

Dagens låt: Lamb of God - Redneck

Space case

Halv åtta på kvällen. Känns att det var mer än 30 timmar sedan jag sov senast nu. Tog mig ett par bira till middan och en whiskeypinne efter för att runda av. Halvliggsitterslöar i soffan för fullt nu. Så avlsappnad så det är obeskrivbart. Obeskrivbart förresten. Beskriver jag inte det genom att säga obeskrivbart och därigenom beskriver det som något som inte går att beskriva? Hur kan det då vara just obeskrivbart? Usch, jag är inte alls upplagd för paradoxer och andra ordcirkusar idag. Blir väl inte uppe länge till. Om inte hjärnan kliver in i någon sorts twilight zone vill säga, då kan ju vad som helst hända. Förhoppningsvis gör det inte det. Trivs bra här. Tygsoffa, korkek. Blommor, whiskeypinnar.

My god, sömntörstande hjärna zonar in och ut. Bäst jag slutar nu, stänger av telefonen och går och sover ikapp en stund. Aye.

Dagens låt: In Flames - Dial 595-Escape

Ekorrmodell. Vass.

Förmodligen min sömnberövade hjärna som säger åt mig att allehanda konstiga saker är roliga idag, men visst är väl den här snubben en jävla player?

Clickage.

På jobbet

Borde inte vara här. Sov inte en blund i natt. Ansiktet känns helt igenmurat. Allt är jobbigt. Har inte blivit av med ett enda ärende hittills. Ska på någon form av utbildning från 10:15 och på obestämd framtid. Slut på snus. Ja dagen är full av i-landsproblem. Kände mig faktiskt rätt belåten när jag var på väg ner mot jobbet men ångrade mig efter en 180-gradig piruett och gled smått förvirrad nerför isdansbanan Västergatan. Äh, det är väl lika bra att man är här.

Annars är det bara bra! Fredag! Blir proviantering av flytande glädje på lunchtimmen. Har varit både nytker och sjuk under flera dagar, ikväll ska jag bota åtminstone ett av de tillstånden.image66

Fittpiercing

Tredje dagen hemma från jobbet och jag börjar gå mig själv på nerverna. Igår var en ordentligt katastrofal dag. Allt jag försökte mig på gick käpprätt åt helvete. Hade en del disk liggande som jag ville bli av med. Slutade med tre trasiga glas och en bucklig kastrull. Det är inte lätt när det är svårt.

Fortfarande så ont i halsen så jag vill bara slita bort den, poppar halstabletter som jag vore beroende och det gör ju under för magen, går liksom i skytteltrafik mellan soffan och toaletten. Ganska bra på att vara sömnlös också, har ingen som helst ro i kroppen och ligger och snurrar från när jag går och lägger mig (ca 23-tiden) fram till ungefär 3-4 på morgonen.

Hade tänkt att jag skulle vara kry nog att ta mig ner på jobbet imorgon, fredag, men vetefan om det är hållbart. Hoppas det, har en del grejer där jag borde fixa innan helgen.

Tiden går sakta här, sitter jag framför datorn som nu så tar det ungefär 5 minuter innan ögonen blir irriterade. Samma sak när jag kollar på TV. Läsa är ju inte ens att tänka på, då känns det som om hjärnan vill öppna en lucka i pannan och hoppa ut. Oh well.

Så vad har "Fittpiercing" med detta att göra? Ingenting skulle jag påstå, men det var det första ordet jag kom att tänka på när jag slog mig ner. Tack för den, Magnus Betnér.

Ha en bra dag, för det ska inte jag.

Sick little puppy

Var lite matt imorse när jag vaknade, och känner man till min normala morgonsituation och adderar "lite matt" på det så förstår man att det är dåligt. Gick hur som haver ner till jobbet ändå, det är ju många borta på grund av sportlovet (som från början hette "kollov", visste du det?) och jag är ju inte den som vill försätta min motarbetare medarbetare i en underbemannad sits. Kände ändock framåt lunchtid att det inte gick alls. Jag har aldrig haft två badbollar uppkörda i näsan och ett taggtrådsnystan i halsen, men jag tror jag vet hur det känns som. Eftermiddagen och aftonen har tillbringats i trygga soffan med en massa C-vitamin och näsdukar. Nu kollar jag Champions League-fotboll. Eller ja, halvtid nu. Whatever.

Dagens låt: Gravedigger - Circle of Witches

Söndag - misär i soffan

En halv säsong Dead Like Me. En misslyckad omelett. En massa liter vatten. När jag slutligen började bli lite trött var det dags att hämta Jontax på Midlanda. Landade 22:40. När jag väl var hemma igen var jag pigg. Satan. Låg och vred mig och kallsvettades fram till ungefär klockan 3 på natten. Vaknade så långt från harmonins små rosa kramiga nallebjörnar som det bara går. Svor och hötte med näven åt livet i allmänhet och måndagar i synnerhet. Fick en snöfylld promenad till jobbet som tack. Nu har jag dock jobbat klart. Pizza och kåmpjutär-lir står på schemat. Soft. Nästa helg ska jag vara nykter.

Lördag - Betnér i Tonhallen

Vaknade före 10 på morgonen, vinglig i steget och dimmig i blicken som sig bör. Betnér skulle köra igång 19:30 så vi hade bestämt oss för att mötas upp på Svenssons vid 17-draget. Efter en massa timmars ångest och kallsvettande tog jag mig slutligen ur soffan och in i duschen. Det hjälpte tyvärr endast på det fysiska planet, själen förblev otvättad och bedrövlig.

Gick ner i det härliga lördagsvädret vi hade, kom in på Svenssons blöt och eländig, försökte beställa in en öl men gjorde mig inte förstådd, möttes bara av "Va?" så fort jag sade något. Fick ändå in en stor Heineken och några minuter senare var jag människa igen. Tre Heineken till plus en burgare senare var jag ännu en gång on top of the world.

Manne hade druckit sig less under Mustasch-fredagen och framförde således sin automobil denna oväderslördag. Slapp gå från Svensson till Tonhallen. Slapp inte sitta med tre tjejer i baksätet.

Betnér var överlägsen. Inga trötta imitationer eller fysisk komik. En otroligt tråkig röd tråd (amerikanska presidenter leik wtf?!) som var fantastiskt underhållande. Mannen är ett fenomen. Han bara står där och maler på och är så fruktansvärt träffsäker i allt han säger. Ska lätt se honom i april och senare i höst när han återvänder. Fast då ska jag inte komma direkt från Svenssons med fyra stora Heineken i blåsan. Blir till att inhandla Magnus Betnér Uncut A.S.A.P.


image64

magnusbetner.com

Fredag - Mustasch på Stadshuset

Det serverades mat och öl här på arbetsplatsen i fredags. Helt okej att gå från arbetsplats till barhäng utan att behöva vistas i stora stygga utomhus. Hade dock styrt upp det så snyggt att Kempe skulle komma och hämta mig vid 18:00-tiden. När han väl kom hade jag redan hällt i mig två liter öl. Kvällen blev bara bättre, och blötare, efter det. Mer öl hos Kempe. Mer hårdrock. Inne på Stadshuset vid.. tja... 23-tiden kanske? Där blev det dock endast två öl till. Varför? Tja, drivor med folk runt baren. Det var för mycket folk där inne, det var snudd på bedrövligt. Vi skulle hänga av oss jackorna och blev hänvisade till en kö. När det var vår tur så var den garderoben full. "Ni får gå till den andra garderoben". Ja eller hur. Där var det ju fan också kö. Knöt skinnpajjen runt midjan och lallade in i konsertlokalen. Eller vad man nu ska kalla den. Det var rätt jävla taskigt ljud. Det var ett rätt jävla taskigt uppträdande. Efter en stund var vi så less så vi valde bort Mustasch för att umgås med andra människor. I köer. Garderobskö och barkö. Svenskt så det förslår. Hur som haver, vi såg inte klart Mustasch utan vinglade iväg innan de var klara. In på Bishop's, sitta ner, hålla käften, dricka öl. The good life.

Promenad till Max. Burgare in. Taxi hem. Tack och godnatt med näsan ner i kudden.


Snö snö snö...

Inte nog med att det är måndag, det är dessutom en snöig måndag. Kanske den sämsta sortens måndag. Det hjälper ju i och för sig inte ett dugg att jag inte slocknade förräns vid 3-tiden inatt. Kallsvettig, darrande och generellt bedrövlig efter helgens bravader.

Oroväckande nog minns jag ganska tydligt vad jag drömde. Var ute och åkte längdskidor. Fristil varv på varv runt i Ryggis. När jag sedan hade fått nog började jag rassla hemöver varpå jag stötte på en tysk man som bråkade med sin vietnamesiska fru. Som den chevaleriska man jag är stannade jag och skulle medla varpå de båda börjar bråka på mig istället för på varandra. Typiskt. När jag skramlar därifrån på mina skidor ropar mannen efter mig på tyska (som jag av någon anledning förstår) att hans polare ska plugga mig. Så när jag kommer till Falun, som i den riktiga världen mig veterligen inte befinner sig mellan Ryggis och Västergatan, sladdar en blåmetallic Volkswagen Lupo fram och ena bakdörren far upp. Där sitter Peter Stormare med en Heckler & Koch MP5 och tömmer ett magasin mot mig. Jag blir rädd och trillar. Sedan vaknade jag.

Jag skulle gärna kasta ner en handske i måndagssnön och utmana dagen att bli sämre än vad den redan är, men jag är rädd för vilka konsekvenser det skulle få.

Dagens låt: Black Label Society - Concrete Jungle

image63

RSS 2.0