En stund i huvudstaden

Det är aldrig roligt att kliva upp vid 7-draget en lördag morgon, men när man ska iväg och se artister som Foo Fighters och Queens of the Stoneage så går det lite lättare. En lugn förmiddag med käk och shopping på Södermalm innan vi fann en lämplig uteservering vid Medborgarplatsen där ölen kunde börja flyta på allvar. Snabb sms-konversation med J.D. avslöjade att han samt sambo även skulle besöka festivalen. Vi drog iväg till Odenplan med snabb mellanlandning på hotellet för ombyte samt avlastning och mötte upp paret där. Ölen flöt i en ännu stridare ström när vi väl fick tag på dem och när vi väl fått ordning på hur lagom vrickade busstidtabellerna är där nere så susade vi ut till festivalområdet. Då hade klockan hunnit bli... ja, jag kommer faktiskt inte ihåg. Före 20:00 i alla fall.

Vi styrde kosan rakt mot öltältet när vi kommit fram där J.D. och hans sambo båda två gick för att köpa öl. Deras aktioner var inte särskilt koordinerade så när J.D. kom tillbaka med åtta öl och sambon med fem så blev det full fokus på drickning. 13 öl på fyra människor kräver sin insats.

Vi smugglade ut några öl (det var ju egentligen två områden på området, ett där man fick dricka öl och ett där man kunde beskåda artisterna, tragikomiska Sverige) och lallade runt mellan olika spelningar. Även John-John, godisgrabben, var där och gjorde oss sällskap, han försvann dock en bit in i QOTS spelning. Where did you go candy-boy?

Det var hur som haver bra framträdanden överlag, tycker dock att The Hives och Foo Fighters stack ut. Särskilt The Hives. Första gången jag ser dem live, och jävlar vilket ös det var! Tyvärr så lyckades jag göra en förvirrad kroppstackling på J.D. då så att ett av hans ledband i nåt knä fick sig en törn. Sorry. Vi besökte honom på hans nuvarande arbetsplats dagen efter och han haltade betänkligt. Illa illa, hoppas han kommer upp på Gatufesten ändå.

Några bilder för att runda av det hela. Jag är ledig idag så jag ska passa på att stöka undan lite hemmavid. 

J.D., hans sambo, Kempes näsa, godisgrabben John-John och en nattapromenad på väg från området.
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0